Košarkaši Širokog će u utorak u okviru 11. kola Lige 11 gostovati u Sarajevu kod ekipe Bosne Royal, a trener sastava sa Pecare Damir Vujanović je za Oslobođenje najavio ovaj veliki derbi bh. košarke.

– Očekuje nas gostovanje u Sarajevu nakon izgubljene utakmice u finalu Kupa Herceg Bosne gdje smo parirali ekipi Zrinjskog 35 minuta međutim neiskustvo i mladost je na kraju uzela danak kad se utakmica lomila. Nismo imali smirenosti i iskustva da to dovedemo do pobjede. Međutim idemo dalje, očekuje nas prvenstvo gdje gostujemo u Sarajevu kod odlične ekipe koja se konsolidirana nakon svih ovih problema, što se tiče i Uprave, a i igrača, pogodili su sa novim Amerikancem Hannerom tako da nas očekuje teška utakmica. Mi ćemo pokušati dati svoj maksimum i pokušati iznenaditi, a sigurno je da će biti jako teško u Sarajevu jer Bosna je favorit, igra i ABA dva ligu, pobjeda u Vršcu će im dati zamah pred ovu utakmicu tako da bez obzira što igraju na dva fronta, imaju veliki broj kvalitetnih igrača i sigurno su favoriti, rekao je Vujanović i dodao da je upravo Hanner veoma kvalitetan igrač i najveća snaga Bosne.

– Mislim da su pogodili sa tim Amerikancem Hannerom, utakmica u Vršcu je pokazala da je to izuzetno kvalitetan igrač i sigurno da uz Kneževića, Šturanovića i ostale igrače koji su ostali nakon svih onih problema, Bosna je respektabilan sastav i favorit u ovoj utakmici.

Cilj Širokobriježana jeste da afirmiraju i razvijaju mlade igrače, a ukoliko se otvori mogućnost za plasman u Ligu 6, oni će je sigurno iskoristiti.

– Idemo utakmicu po utakmicu, pokušaćemo se domoći Lige 6, ali neće biti tragedija i ako ne uspijemo jer imamo zacrtani plan da razvijamo mlade igrače. Sigurno ako ne uspijemo ove godine, biće jedno veliko iskustvo za sljedeću sezonu gdje bi uz nekoliko pojačanja bili konkurentni za Ligu 6, nastavio je trener Širokog i za kraj istakao da se nije razmišljalo o novim pojačanjima.

– Nema trenutno nismo u razmišljanju o dovođenju nekih igrača, nastavićemo sa istim rosterom, pokušaćemo sa mladom ekipom utakmicu po utakmicu. Imamo težak raspored u drugom dijelu sezone, imamo šest utakmica u gostima i četiri kući tako da će ovisiti dosta i o drugim rezultatima, ali se nadamo da bi uz jedan dobar kontinuitet rada možda mogli doći do Lige 6 što bi bila velika nagrada ovim mladim momcima.

Utakmica Bosna-Široki je na programu u utorak u 18 sati u Skenderiji.

Oslobodjenje.ba