VUJANOVIĆ: Dolaskom u finale Kupa BiH dobili smo pozitivno ozračje pred završna dva kola u Ligi 12

ŠIROKI BRIJEG – Unatoč svim problemima, ljetošnjem novom osipanju igračkog kadra i pomlađivanju sastava, terenu u Mrkonjić Gradu koji je pogodovao domaćinu organizacije turnira, Mladosti, košarkaši Širokog su ipak igrali peto uzastopno finale Kupa Bosne i Hercegovine.

U polufinalu su savladali Mladost 76:68, dok su u finalu izgubili od apsolutnog favorita natjecanja, ABA ligaša, Igokee (95:77).

– Išli smo na turnir bez rezultatskog imperativa i možemo biti zadovoljni sa svim osim prvog poluvremena protiv Mladosti. Žao mi je i zbog toga što u finalu nismo uspjeli sačuvati koncentraciju na razini prvog poluvremena i utakmicu s Igokeom uvesti u egal završnicu, prokomentirao je trener Širokog Damir Vujanović.

– Velika stvar za nas je da smo s ovim dobili pozitivno ozračje pred završna dva kola u Ligi 12, dodao je.

Odlazak Ivana Novačića su iskoristili mladi igrači, posebno Ivan Karačić koji je bio odličan u finalu.

– Mlađi momci su jako dobro odgovorili, ali treba istaknuti i odličnu igru onih iskusnih. Kod mladih se ipak uvijek javlja problem kontinuiteta. Stalno nastojimo kroz trening i utakmice podignuti razinu njihove koncentracije, ali to je i stvar iskustva, kaže Vujanović.

Ususret Final Four turniru Kupa BiH Širokobriježani su naglašavali da su im upravo posljednje dvije utakmice s BN Basketom u Bijeljini i Leotarom na Pecari puno važnije jer odlučuju o njihovom plasmanu u Ligu za prvaka.

– Ako zadržimo angažiranost kao na završnici Kupa, imamo se pravo nadati da pobijedimo obje te utakmice. Dvije pobjede nam jamče siguran ulazak u Ligu za prvaka i tako im pristupamo, govori trener Širokog.

Prva je na programu u subotu (19 sati) protiv BN Basketa u Bijeljini.

– Moramo biti oprezni jer oni igraju dobro u posljednje vrijeme, pobijedili su prethodne tri utakmice. Trebamo posebno pripaziti na njihove iskusne igrače poput Tuljkovića, Damjanovića i Kokoruša, zaključio je Damir Vujanović.

“Liga za prvaka odlična za razvoj mladih”

Dok je u borbi za ostanak u okviru Lige 12 sve jasno, ostala je jedna dvojba kad je u pitanju Liga za prvaka – Široki ili Student.

– Za naše mlade igrače bi bilo vrlo važno da igramo novih deset utakmica u Ligi za prvaka jer bi bili rasterećeni i imali odličnu podlogu za svoj razvoj. Onako u Ligi za ostanak bi bilo više pritiska, bojazni da se napravi greška, smatra Vujanović.

Dnevni list