Vrhovni sud F BiH Sarajevo odbio je žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH, tako da trojica osumnjičenika iz Ljubuškog K.C. (45), M.C. (43) i D.M. (36) ostaju na slobodi, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu-

Oni se sumnjiče da su neovlašteno prodavali i stavljali u promet opojnu drogu, tako što su neovlašteno radi prodaje kupovali, držali i preprodavali drogu. U više navrata konzumentima sa područja Hercegovine i Republike Hrvatske prodavali su drogu Kokain i Speed. Drogu su skladištili u stanu jednog od osumnjičenika. Dana 10.11.2017. godine policijski službenici PU Ljubuški u akciji „Putnik“ ušli su u stan osumnjičenika K.C. gdje su zatekli osumnjičenika D.M. Prilikom pretresa stana, prostora oko stana i osoba pronađeni su mobilni aparati i PVC smotuljci u kojim se nalazio Kokain.

Po odluci Županijskog suda u Širokom Brijegu osumnjičenici su se nalazili u pritvoru skoro tri mjeseca.

Tužiteljstvo će nastaviti prikupljati dokaze kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti kako bi se mogla donijeti odluka u konkretnom slučaju.

SirokiBrijeg.info