Home Vijesti Crna kronika Vrh MUP-a u Ljubuškom pod istragom zbog milijunske pljačke u Dužicama

Vrh MUP-a u Ljubuškom pod istragom zbog milijunske pljačke u Dužicama

0
Vrh MUP-a u Ljubuškom pod istragom zbog milijunske pljačke u Dužicama

Milenko Madunović, Stanislav Nižić, Miloslav Bulić i još nekoliko nižih policijskih službenika su pod istragom u predmetu pljačke više od 7 milijuna KM UniCredit banke (3.605.000 eura i 150.000 konvertibilnih maraka), u mjestu Dužice kod Širokog Brijega, od prije nekoliko godina, neslužbeno se doznaje iz MUP-a ZHŽ. Uz navedene, pod istragom su, što je od ranije poznato, Miroslav i Zoran Galić, piše portal Ljubuski.net

Prije nekoliko dana u MUP-u ZHŽ u Ljubuškom su inspektori Federalne uprave policije (FUP) uzimali iskaze svih osoba na bilo koji način upletenih u istražni postpak. Da je istraga pri kraju, prije nekoliko mjeseci, ponukan pritiscima za smjenom, potvrdio je direktor FUP-a Dragan Lukač, aludirajuci na nekoliko osoba iz vrha HDZ BiH i policije.

U predmetu pljačke na Dužicama vođen je sudski postupak protiv troje službenika UniCredit banke i jednog djelatnika tvrtke Sector Securoty, ali su isti oslobođeni krivnje. Optužnicu su im napisali tužitelji Tužiteljstva ZHŽ na čelu s Vesnom Ćavar.

U ZHŽ ništa nije slučajno, kriminal je postao norma. Ministru MUP-a Zdravku Borasu se sudi za prijevaru Hrvatske, a gotovo cijeli vrh policije je pod sumnjom počinjenja kaznenih djela i sveobuhvatne zaštite kriminala.

Vrh politike HDZ BiH štiti i pokušava zataškati ovaj, i brojne druge kriminalne aktivnosti, sukobi oko tužiteljstva nisu slučajni.

Kriminal u MUP-u ZHŽ šutnjom podržava i tzv. “oporba” pokazujući svoju nemoć, ali i društvenu neodgovornost. Pitanje je tko oporbu vodi i koliki su dometi osoba kojima politika služi za ostvarenje 100-njak KM naknada u strukturama kriminalizirane vlasti.

U društvu premreženom interesima i kriminalom sve je moguće.

Ljubuski.net