Zbog obilne kiše, koja je padala posljednjih dana, došlo je do pojave mutnoće vode na vrelu Vrioštice, a time i na vodozahvatu vodovoda Ljubuški.

Pregledom je utvrđeno da mutnoća vode prelazi granicu dozvoljenu prema pravilniku te se kao takva ne može koristiti za piće.

Kako navode iz JP “Parkovi” d. o. o. Ljubuški, vrše se redovne laboratorijske kontrole, a o ispravnosti i mogućnosti korištenja vode za piće javnost će biti blagovremeno obaviještena, priopćeno je iz JP “Parkovi d. o. o. Ljubuški.

Voda u Grudama nije preporučljiva za piće

Zbog blagog zamućenja vode na vodocrpilištu Grudsko Vrilo te posljedičnog zamućenja vode i u vodooprskrbnoj mreži, stanovnicima općine Grude savjetujemo da vodu iz slavina prokuhavaju prije uporabe za piće.

Obavijest ima preventivni karakter, te molimo korisnike za razumijevanje, kazali su iz JP Komunalno Grude.

Voda u Širokom Brijegu se razbistrava ali i dalje se preporučuje prokuhavanje

Iz JP Vodovod Široki Brijeg doznajemo kako se voda već razbistrava, i za koji dan će biti čista i prikladna za konzumaciju bez prokuhavanja. Voda je bakteriološki ispravna, što je potvrdili i rezultati posljednje analize.

“Prošlo je ono najgore što se tiče prve zamućenosti vode, i već sada se ona razbistrava ali za svaki slučaj preporučljivo bi bilo ipak ju prokuhati prije konzumacije, a dok ju možete koristiti za pranje suđa i kupanje. Ja osobno pijem ti vodu već par dana, ali prevencije radi, moje je da upozorim da pripazite, pogotovo ako netko ima osjetljiv organizam” – kazao nam je Ivar Rotim, direktor JP Vodovod Široki Brijeg

Ana Kvesić / SirokiBrijeg.info