U utorak, 23. travnja, stara krovna konstrukcija je u potpunosti uklonjena te će sljedećih dana biti postavljen novi krov.

Točno dva mjeseca nakon što je orkanska bura napravila veliku materijalnu štetu u Širokom Brijegu, krenula je rekonstrukcija krova na kući u samom središtu grada čiji je krov stradao u nevremenu.

Krov kuće stradao je 23. veljače 2019. godine oko 10:15 sati kada je snažan vjetar podigao krovnu konstrukciju u zrak koja je zatim pala na kuću nakon čega su se odlomila kamenja i pala na nogostup oštetivši par automobila.

U protekla dva mjeseca područje ispred kuće te tri gradska parking mjesta bila su označena policijskom trakom zbog mogućnosti novog urušavanja. U utorak, 23. travnja, stara krovna konstrukcija je u potpunosti uklonjena te će sljedećih dana biti postavljen novi krov. Kuća se, kako doznajeme Bljesak.info, obnavlja iz sredstava vlasnika, a ne od donacija koje se još uvijek čekaju za obnovu nakon nevremena.

Podsjećamo, nakon proglašenja stanja prirodne nepogode na području Grada Širokog Brijega, 405 građana podnijelo je zahtjev za naknadnu štete nastale u olujnoj buri.

Bljesak.info