Kao što sunce nakon dužeg vremena zasije, a gladna usta zemlje toliko željna kiše istu dočekaju, kiša je počela padati žešće nego ju je itko očekivao, iako je doduše ona trebalo doći znatno ranije u ovo bablje ljeto, ljeta gospodnjeg 2018. Ova će kiša umiriti uznemirenu dušu umornog čovjeka opterećenog razno-raznim okolnostima s kojima se godinama bori.

SABIRANJE DOJMOVA NAKON PARLAMENTARNIH IZBORA U BIH 2018

Parlamentarni izbori u BiH su iza nas,još se sabiru dojmovi, prave se moguće koalicije i sve moguće stranačke kombinacije u BiH, i FBiH dok je u županijama s hrvatskom većinom stvar kristalno jasna. HDZ BiH je glatko uzeo sve što se moglo uzeti a ostale stranke i strančice su uzele mrvice sa stola,o tek će neki njihovi zastupnici dobiti vjerojatno profesionalne mandate od kojih 2 i nešto tisuće KM mjesečno u naredne 4/četiri godine a da neće u te 4/četiri godine postaviti 4/četiri jasna i nedvosmislena pitanja Vladama tih županija, jer su ionako danom izbornih rezultata zaboravili tko ih je posjeo u zastupničke klupe, dok njihovi birači rezignirani stoje na raskrižju života: kad i kamo dalje? HDZ BiH kao apsolutni pobjednik izbora među hrvatskim pukom jedino ne može biti zadovoljan izborom Željka Komšića za člana predsjedništva BiH ispred “hrvatskog“ naroda kojemu on nipošto ne pripada.

Taj samozvani i takozvani predstavnik tzv “hrvatskog“ naroda je za vrijeme i poslije izbora nagovijestio neke od svojih budućih poteza prijeteći između ostalog RH tužbama zbog iskorištavanja prirodnih resursa BiH, izgradnje Pelješkog mosta a najveći biser koji je taj lik izvalio je kako će od ureda hrvatskog člana predsjedništva BiH u Mostaru načiniti zajednički ured za potrebe Univerziteta Džemala Bijedića i sveučilišta u Mostaru. Odnosno čitaj dalje: “Muslimanskim studentima s lijeve obale grada Mostara omogućiti zajedničko korištenje te zgrade s studentima Hrvatima-katolicima s desne obale rijeke Neretve a sve po uzoru na svoj multietnički i građanski koncept BiH,multietnički i građanski koncept samog njegovog života što je čista iluzija koja nikada neće ugledati svijetlo dana u BiH, barem dok postoje Hrvati kao jedan od 3 konstitutivna naroda u BiH.

Kao reakcija na te njegove vizije i iluzije HNS kao krovno tijelo hrvatskog naroda u BiH je odmah nakon izbora ured hrvatskog člana predsjedništva BiH u Mostaru pretvorilo u mjesto na kojem će HNS ubuduće održavati svoje sjednice što su pozdravili svi članovi HNS (stranke s hrvatskim predznakom u BiH) osim ponekog izroda iz reda hrvatskog naroda poput Bože Skopljakovića iz hrvatske stranke BiH. Taj potez HNS je dobrim dijelom vratio osmjeh na lica Hrvata u BiH pa i na moj,kao što je osmjeh na lica Hrvata i na moj vratila kolona Hrvata iz BiH u Mostaru od građevinskog fakulteta do sjedišta ureda hrvatskog člana predsjedništva BiH u Mostaru na kojem je bila i moja malenkost a na kojem prosvjedu je hrvatski narod u BiH jasno i nedvosmisleno poručio Komšiću: “Not my president“, da bi se na kraju tog prosvjeda-kolone Hrvata kojih je po slobodnim procjenama bilo više od 15 000 zaorila pjesma: “Dođi da vidiš, dođi da se diviš, i poželjet ćeš ovdje da živiš, da ti se dijete u miru rodi, živi u ljubavi i slobodi. Ponosna moja je zemlja Hercegovina, hrvatska gruda nam sveta već tisuć ljeta. Ne dam te nikom majko Hercegovino, Neretvu sunce i smokve kamen i vino.

Nakon tog prosvjeda su praktično sva općine, gradovi i mjesta naseljena pretežito Hrvatima u BiH proglasili nepoželjnim Željka Komšića kao personu non grata.

BLOKADA PROVEDBE IZBORNIH REZULTATA DO KONAČNE PROMJENE IZBORNOG ZAKONA U BIH

No, ono što se očekuje od tog tijela, HNS-a a ne samo od HDZ BiH kao vodeće stranke tog tijela je slijedeće: Blokada provedbe izbornih rezultata u BiH i FBiH do konačne promjene izbornog zakona u BiH kojim će se onemogućiti drugima da biraju hrvatske predstavnike u BiH kako je to dr.Dragan Čović javno najavio i njegova stranka u više navrata. Tom najavom krenula je nesmiljena ofenziva svih muslimanskih stranka u BiH, počev od SDA, DF, SDP, Naše stranke, koji za to neće ni da čuju jer jako dobro znaju kako je to centralni odnosno gorući problem svih prethodnih parlamentarnih izbora u BiH a poglavito ovih. Najveći problem u BiH jer preko tog mehanizma oni mogu nastaviti sistematsku majorizaciju i uništavanje hrvatskog naroda u BiH na svim poljima. Nikakav javni diskurs te muslimanske stranke na tu temu ne uvažavaju čemu smo svi svjedoci a poglavito imajući u vidu TV emisiju „Zabranjeni forum“ u kojoj je gostovao politolog i Marijan Knezović gdje mu je protivnica bila muslimanska novinarka Dženana Karup Druško koja je s neskrivenom mržnjom prema bilo kojoj inicijativi Marijana Knezovića a samim time i hrvatskog naroda pokazala što odista muslimanske stranke i islamski fundamentalisti u BiH misle o rješenju hrvatskog pitanja u BiH.

POVIJESNA ZADAĆA HDZ BIH

Imajući dakle sve to u vidu stranka HDZ BiH ima sada povijesnu zadaću učiniti od sebe još dugovječniju stranku vladavine među hrvatskim narodom ukoliko se odrekne same sebe i svojih uskogrudnih interesa i počne dosljedno štititi hrvatske interese u BiH kroz promjene izbornog zakona kako to Bog a ne čovjek zapovijeda.Dr.Dragan Čović i HDZ BiH jako dobro znaju kako nikakva vlast nije moguća u BiH i FBiH bez njih. Nikakvo veleposlanstvo SDA u BiH, nikakav visoki predstavnik za BiH, Turska, Erdogan ne mogu i ne smiju prisiliti tu stranku na popuštanje i prihvaćanje jako primamljivih pozicija u BiH i FBiH na uštrb hrvatskog naroda. Bilo kakvu javnu funkciju, pozicije, moć, slavu i novac predstavnici te stranke ne smiju prihvatiti dok se ne promijeni izborni zakon u BiH kojim će biti maknut Željko Komšić i svi drugi nazovi “Komšići“ u BiH jer ukoliko to ne učine njihova će sudbina biti jednom za zauvijek zapečaćena premda je sudbina te stranke već davno trebala biti zapečaćena imajući u vidu nestanak hrvatskog naroda s područja BiH za što su oni isključivi krivci zbog svog stranačkog uhljebljivanja, korupcije, rodjaštva, nepotizma, principa “ja tebi-ti meni“ preuzetog od mentalnog sklopa bivšeg totalitarnog komunističkog sustava a sve iz razloga što su vodeći predstavnici te stranke svekoliki izdanci SKJ odnosno KPJ. Da su ove tvrdnje točne poradi podsjetnika reći ćemo samo neka imena najviših hrvatskih predstavnika u BiH i FBiH:

-Vjekoslav Bevanda, ministar financija i trezora BiH,

– Jelka Milićević, federalna ministrica financija,

– Josip Grubeša, ministar Pravde BiH,

– Mato Jozić, federalni ministar pravosuđa,

– Denis Lasić, ministar prometa i veza,

– Marina Pendeš, ministrica obrane BiH,

– Borjana Krišto, predsjedateljica Parlamentarne skupštine BiH,

– Lidija Bradara, Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH, itd, itd.

Sad se vi poštovani čitatelji upitajte što bi se dogodilo da ti predstavnici hrvatskog naroda u BiH i FBiH zajedno sa svim drugim predstavnicima hrvatskog naroda u zakonodavnim i izvršnim tijelima BiH i FBiH jednoglasno odluče kako neće sjesti na svoje ministarske i druge fotelje dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH. Nema mirovina, nema RVI, nema plaćanja neratnih ili civilnih invalidnina u FBiH, nema obrane BiH,nema nikakvih aktivnosti niti u jednom ministarstvu BiH i FBiH koje drže Hrvati. Pa da vidimo onda tko će i na koji način prisiliti hrvatski narod za formiranje vlasti dok se ne riješi to pitanje izbornog zakona odnosno pitanje par excellence za Hrvate u BiH a jadni gladni i obespravljeni narod u BiH i FBiH počne izlaziti na ceste u stotinama tisuća zbog neplaćanja mirovina, RVI, civilnih invalidnina te svih drugih obveza BiH i FBiH prema svim konzumentima prava. Živi bili pa vidjeli što će HDZ BiH izabrati? Hoće li to biti život ili smrt hrvatskog naroda u BiH? Život ili smrt te stranke u BiH?

SVE VEĆI PRILJEV IZBJEGLICA U SJEVEROZAPADNU BOSNU

Dok se čekaju rezultati odgovora na zahtjev HDZ BiH javnost u BiH je okupirana sve većim priljevom izbjeglica u sjeverozapadnu BiH, Veliku Kladušu, gdje se na graničnom prijelazu Domaljevac skupljaju migranti koji žele dalje. Oni su pokušali ući u RH čija ih policija spremna čeka, dok je BiH policija znatno ne spremnija a pritisak tih migranata jača. Države EU od kojih valja izdvojiti Njemačku na čijem je čelu kancelarka Angela Merkel suočena sa sve većim prilivom tih izbjeglica u tu zemlju nizom mjera pokušava zaustaviti taj val,plaćajući javno i ispod stola predstavnike jadnih državica poput BiH, dajući im na stotine milijuna EUR kako bi ih oni zadržali u svojim skloništima i prihvatnim centrima bez ikakvih uvjeta za život a zima dolazi. Nitko ne pita stanovnike Velike Kladuše i Bihaća kako im je ta nemilosrdna Soroševa politika, odnosno politika nekog tajnog zlotvora koji želi pokoriti kršćansku Europu doslovno uništila život. Bez obzira na loše vremenske uvjete poduzetnici Velike Kladuše su jučer održali prosvjed protiv zatvaranja graničnog prijelaza Domaljevac preko kojeg su oni najvećim dijelom ostvarivali svoje prihode. Nitko ne pita stanovnike Velike Kladuše i Bihaća što je noćni život omladine i svih drugih građana tih gradova u potpunosti zamro, jer ulicama tumaraju izbjeglice čiji je mentalni sklop potpuno drugačiji od domicilnog pučanstva. Da to nije svojevrsna osveta stranke SDA Fikretu Abdiću aktualnom gradonačelniku Velike Kladuše osuđenom za tzv “ratne zločine“ za vrijeme Domovinskog rata kada je imao vlastitu vojsku koja se nemilosrdno “krkačila“ sa tzv. Armijom BiH,pa se sada sve te silne izbjeglice šalju u tu enklavu umjesto da ih se smjesti negdje u Sarajevu ili njegovoj okolici, a ne tu ili u Salakovcu blizu Mostara i hrvatskog naroda,i da se umjesto primanja tih izbjeglica počne graditi ispravna politika vraćanja tih izbjeglica u njihove države ili države koje su u blizini njihovih do smirivanja situacije u njihovim državama na čemu treba poraditi cijela međunarodna zajednica?

POGUBNA POLITIKA NJEMAČKE KANCELARKE ANGELE MERKEL

Eskalacija sukoba prijeti svakim danom sve više i više. Nitko se ne pita zašto je Švedska, zemlja koja je oduvijek bila najjača po standardu u Europi odjednom postala država s najvećim brojem silovanja u Europi. Od toga nije imuna ni Njemačka,a ni ostale države EU. Zbog te pogubne i nadasve štetne politike Angele Merkel njena stranka CDU je izgubila izbore u pokrajini Hessen zbog čega je ona izjavila kako se više neće kandidirati za kancelarku Njemačke. No, ni to njoj neće pomoći kako bi povratila izgubljeno povjere je Njemačkog naroda a i većinskog kršćanskog naroda EU.

VIZIJE KARIZMATIKA JAMESA MANJACKALA I SVETOG PAPE IVANA PAVLA II O MUSLIMANSKOJ INVAZIJI NA KRŠĆANSKU EUROPU

Nedavno je veliki Indijski karizmatik James Manjackal imao viziju u kojoj je vidio patnje kršćana, žena i djece Europe pod najezdom muslimasnkih izbjeglica. Tu je viziju imao uza vrijeme jednog predavanja u Njemačkoj kada mu se tijelo grčilo od bolova zbog živih rana koje su pričinjavale te vizije. Pozvao je nakon toga kršćane Europe da se vrate svom izvoru Isusu Kristu i mole ustrajno krunicu kako bi se uz pomoć Isusa Krista oduprli tom zlu. A kako će mu se oduprijeti kad praktično sve države EU ozakonjuju abortus kao najveće zlo današnjice, isto spolne zajednice, eutanaziju, lake opojne droge, sve je više rastava brakova a u crkve diljem EU ulazi tek 4% kršćana. “Pa zar će se Bog vratiti vama ako se vi ne želite vratiti njemu“ povikao je nakon svoje vizije.

Sveti papa Ivan Pavao II je svojevremeno također imao viziju u kojoj je vidio najezdu Muslimana na kršćansku Europu kojoj prijeti nestanak ukoliko se njen narod ne vrati izvorima dobrote i ljubavi, Isusu Kristu. No,bez obzira na sva nastojanja Sotone koja želi pokoriti Europu preko svojih poslušnika još uvijek duh kršćanstva odnosno katoličanstva živi u toj Europi jer postoje još uvijek dvije jako čvrste brane prolaska i dolaska tih muslimanskih izbjeglica u Europu a ona je u Mađarskoj i njenom premjeru Viktoru Orbanu,i u Italiji zahvaljujući talijanskom ministru unutarnjih poslova Matteu Salviniju,poljskom predsjedniku Andrzej Didi,te ruskom Vladimiru Putinu koji još uvijek stoje čvrsto na braniku Europe premda se sotonske snage gomilaju u novim hot-spotovima od kojih se rađa jedan novi na granici RH i BiH u Velikoj Kladuši i Bihaću. A najžalosnije od svega je promatrati kako hrvatski premjer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović daju mlake i nesuvisle izjave kako oni poštuju tekovine moderne EU a tamo se ne pitaju ništa. Kako im serviraju oni to dalje poslužuju. Poslušni Briselski konjušari. A kad se k njima pridodaju silne nevladine udruge koje se financiraju od strane poreznih obveznika RH a direktni su Soroševi plaćenici koji danonoćno napadaju sve one koji napadaju priljev izbjeglica potpuno je jasno kako je sotona infiltrirala u sve spore Europe a velikim dijelom i RH svoje poslušnike koji čine sve suprotno od Božje volje.

ODUMIRANJE KRŠĆANSKE EUROPE

Činjenično moderna Europa odumire jer se njeni stanovnici sve manje drže Božjih zapovijedi pa se tako sve manje žene i udaju,sve je više rastava brakova tako da je danas u Norveškoj omjer sklopljenih i rastavljenih brakova slijedeći: od 100 sklopljenih brakova razvede ih se 70. Ako imaju djecu onda je to jedno, dvoje ili nijedno, sve ih se više rastavlja, postaje im popularno odnosno cool umjesto djece ulicama gradova ili parkovima vodati pudlice il ostale kućne ljubimce, cool im je također ulaziti u istospolne veze čime se smanjuje natalitet a bijela kuga, gdje se više umire nego se rađa je sve veća. U takvim odnosima je potrebita radna snaga koja će održavati tu tzv “modernu Europu“ na nogama i stoga je potrebiti uvesti istu pa se netko dosjetio uvesti na stotine tisuća izbjeglica iz natalitetom bogatih krajeva svijeta,bliskog istoga i Afrike ne vodeći pri tome računa kakve su vjere ti koji dolaze,jer bogatstvo,i moć i novac nemaju vjere i nacije. Znači jednom udarcem se ubijaju dvije muhe. Priljevom tih izbjeglica dobivaš radnu snagu a povećava se natalitet.

Kad su neke države EU uvidjele kako je vrag odnio šalu pribjegavaju svim sredstvima privući mladu raju s prostora bivše Jugoslavije a najpoželjnije „udavače“ su im Hrvati, Srbi, Poljaci, a za njima i Bosanci, Albanci, Crnogorci i Makedonci jer ti narodi njeguju iste ili slične povijesno-kulturne sveze sa domicilnim stanovništvom EU,a osim toga evidentno je odavno kako se oni lako asimiliraju u koncept moderne EU. Dok se jednom ne smrkne drugom se ne svane, davno je rečeno. Jednim dijelom se Njemačkoj i ostalim državama EU svanulo dok se smrklo RH i BiH koje su naseljavale stotine tisuća Hrvata koji su napustili svoja vjekovna ognjišta koja postaju samo pustoš i drača premda postoji vjerojatnoća, premda mala kako će oni nekada vratiti tu. I sada je na djelu borba kršćanskog u muslimanskog duha u Europi na život i smrt a rješenje je tako jednostavno. Poslušati vapaje i krikove karizmatika Jamesa Manjackala i Svetog pape Ivana Pavla II.

Vratiti se svom izvoru Isusu Kristu koji je sva ljubav i dobrota ovoga svijeta jer ništa osim Njega i izvan Njega nema niti će biti. Prigrliti svoj križ i ljubiti ga svom silinom svog bića. Pripadati mu srcem,dušom i tijelom jer Isus Krist je Put Istina i Život. Ukoliko to počnu činiti narodi EU, vratiće se i Bogu koji kaže i zapovijeda kako je:

brak isključiva i jedino zajednica muškarca i žene,

kako je obitelj izvorište života,

kako žena mora biti podložna mužu,

kako svaka obitelj mora imati onoliko djece koliko joj to Bog odredi a ne ona, on ili oni,

kako nema abortusa jer je to ubojstvo živa a nerođena čovjeka,

kako nema eutanazije,

kako nema sklapanja isto spolnih tzv“brakova“niti usvajanja djece,

kako nema nema eutanazije, i tek tada će sotona koja je smislila pakleni plan s umornom i olinjalom kršćanskom Europom doživjeti svoj konačni poraz. Vjerujmo u to i počnimo moliti sve ispočetka kako su nas to učili naši roditelji. Živi ili mrtvi svejedno je jer molitva naša živi i živjeti će umjesto njih. Biti će naš živi štit u sve dane do svršetka svijeta.

Vlado Marušić / SirokiBrijeg.info