Home Ostale rubrike VLADO MARUŠIĆ: “Informativni rat protiv ljubavi i istine”

VLADO MARUŠIĆ: “Informativni rat protiv ljubavi i istine”

0
VLADO MARUŠIĆ: “Informativni rat protiv ljubavi i istine”

Smrt Generala Slobodana Praljka uznemirila je mnoge duhove. Čak i duhove prošlosti na koju se mnogi bezrazložno pozivaju jer u njoj nisu učestvovali ni oni a ni itko njihov. Sa svih strana pljušte prozivanja kao jake kapljice kiše koja udara po umornim licima ljudi. Umornim od svega i svačega a ponajviše od ovrha i blokada njihove imovine i cijelog njihovog života. Kad je riječ o blokadama ovdje ću se osvrnuti na informativne blokade i brisanje određenih sadržaja na internetskim portalima korisnicima Facebook računa, što privatnih profila, grupa ili stranica. Razlozi za blokiranje tih računa i stranica su: “objavljivanje neprikladnih sadržaja“ na tim stranicama, odnosno veličanje i djelo osuđenog “ratnog zločinca“ Generala Slobodana Praljka.

Zbog blokade facebook profila neki vlasnici portala su uputili dopis Facebooku koji im je odgovorio slijedeće: “Nedavno ste objavili nešto što krši Facebookova pravila pa smo vam privremeno blokirali pristup ovoj funkciji. Više o tome saznajte u centru za pomoć. Da vas ne bismo ponovno blokirali, obavezno s razumijevanjem pročitajte standarde zajednice Facebook. Ako mislite da je ovo pogreška, molimo javite nam.“

Nakon obraćanja Centru za pomoć Facebooka u istom su dobili odgovor kako su oni “širili mržnju“ na svojim mrežnim stranicama na kojim je bila sporna fotografija Generala Praljka i poziv na molitvu za njegovu dušu i paljenje svijeća. Zbog svih tih razloga vlasnici određenih portala,i korisnici facebook stranica su uputili peticiju vlasniku društvene mreže Facebooka Marku Zuckebergu, a ta će peticija biti proslijeđena i nadležnim tijelima UN, EU, i organizacijama za zaštiti ljudskih prava, imajući u vidu kako blokada tih portala i facebook stranica zadire u temeljna ljudska prava i vjerske slobode zajamčene Deklaracijama o ljudskim pravima i temeljenim slobodama, zadiranjem u medijske slobode, slobodu govora, prava na informacije ali i vjersko izjašnjavanje budući da je se dobar dio tih blokiranih i uklonjenih objava odnosio na molitve upućene za dušu pokojnog Generala Slobodana Praljka.

Imajući u vidu kako je danas informacija dostupna svakome,te kako se ona strelovitom brzinom putem interneta i društvenih mreža širi s jednog kraja planeta na drugi, to su društvene mreže i portali postali najjače oružje za širenje takvih informacija. Jedna od najčešće korištenih društvenih mreža je facebook o kojoj moja malenkost odista zna malo ali ipak ponešto znam. Preko te mreže njeni korisnici objavljuju svoje sadržaje preko istinskih ili lažnih profila, lajkaju jedni druge (ako im se sviđa ili ne sviđa objavljena informacija), stvaraju grupe korisnika i sl. Moja malenkost se zaklela sebi kako nikada neće otvoriti svoju facebook stranicu,niti istinsku a niti lažnu jer želim biti slobodan čovjek, i ovo malo svoje Bogom dane intime sačuvati za sebe u ovom nemilosrdnom i od slugu zla napadnutom svijetu. Isto tako moram reći kako ja ne osporavam ničije pravo za stvaranjem i kreiranjem svoje vlastite(lažne ili istinske) facebook stranice jer je to pravo svakog čovjeka premda se već odavno izgubila kontrola u korištenju takvih stranica te objavljivanjem sadržaja na njima.

Facebook stranica je u vlasništvu jednog čovjeka Marka Zuckeberga i ta stranica ima svoje standarde po kojima se svi korisnici iste moraju ponašati. Preko te stranice vlasnik iste može direktno i indirektno kontrolirati živote njenih korisnika, njihove karaktere, afinitete, intimne podatke, i slično jer svaka objava na tom profilu ili stranici je vidljiva vlasniku te stranice što zorno pokazuje blokada tih stranica pojedinaca,portala i grupa u slučaju Generala Praljka. Sve objave o Generalu Slobodanu Praljku su blokirane ali nisu blokirane izrečene riječi mržnje, na njegov račun od tisuća korisnika te društvene mreže.

Sada se postavlja pitanje tog govora mržnje. Ako je govor mržnje poziv na molitve i paljenje svijeća za jednog istinskoj junaka Domovinskog rata u Hrvatskom narodu što je onda mržnja za vlasnika Facebook stranice i njegove podanike sluge zla i tame? Dvostruka mjerila i dvostruki aršini na dijelu kao u vrijeme početka agresije na RH i BiH kada je Jugo mašinerija putem svojih tajnih službi blokirala sve informacije koje su govorile o agresiji. U pitanju je čisti informativni rat nametnut Hrvatskom narodu koji želi reći istinu. Informativni rat je konačno već odavno na djelu premda to mnogi nisu htjeli ili smjeli priznati, jer smo svi svjedoci kakve informacije se plasiraju i puštaju u eter putem javnih medija u rukama političke vlasti Hrvata u RH i BiH dok je svim drugim ostavljeno skupljanje mrvica po portalima koji se ne boje reći istinu.

Sada dolazimo i do blokiranja objava i sadržaja na društvenim mrežama tipa facebook, zbog „govora mržnje“ njegovih korisnika. Imajući u vidu kako je ovdje na djelu jedna druga vrsta rata samo što je perfidnija i profinjenija uperena protiv interesa države RH i Hrvatskog naroda u BiH i RH to sve državne institucije RH moraju žurno i energično djelovati kako bi se ovaj informativni rat prekinuo jedanput za svagda ili će u protivnom netko odista dobiti informativni rat. A taj informativni rat nitko neće moći zaustaviti. Niti moju malenkost a ni vlasnike i korisnike društvenih mreža u rukama Hrvatskog naroda. Hrvatski narod će u nemogućnosti objavljivanja svojih informacija i sadržaja na postojećim društvenim mrežama početi informacije klesati na svaki kamen, svako drvo kraj puta i u šumi,slati pisma preko goluba pismonoša, glasnicima na konjima. Vratiti će se u kameno ili željezno doba ali će informacije objavljivati. Ovim putem također izražavao svoje duboko nezadovoljstvo aktualnom politikom Hrvatskih predstavnika u RH i BiH jer nisu već reagirali na kršenje temeljnih nacionalnih i vjerskih sloboda Hrvatskog naroda u BiH i RH. Stoga ovim putem očekujemo njihovu reakciju koja mora biti oštra i upozoravajuća jer……neće biti dobro onima s druge strane.

Postavlja se pitanje što bi se dogodilo da je netko blokirao onaj fašistički Yudex, HRT, Večernji list, Dnevni avaz, ili mrežnu stranicu SDP-a. Bolje da ne mislimo na to jer bi se digla cijela zemaljska kugla u rukama sotone. Jer taj “novi svjetski poredak“ u rukama sotone ne dozvoljava zaustavljanje protoka informacija koje pozivaju na protukršćanske,protuhravatske i protumoralne informacije dok sve on druge imaju načina i mogućnosti blokirati. Do sada. Međutim opet se sotona kao i uvijek kada zapodjene rat s Bogom prevarila. Prevarila se jer nitko ne može i neće zaustaviti Božju riječ koja ujedinjena kuca u svaki kamen, u svako drvo. Kuca na svaka vrata koja je žele čuti. Pa tako unatoč silnim blokadama istinske riječi dade se vidjeti kako na našim Hrvatskim stadionima ujedinjeni u zajedništvu Hrvatskog naroda navijači Hajduka, Torcide, Zrinjskog, Širokog Brijega, Dinama, Osijeka te svih drugih navijačkih skupina mole i pjevaju pjesme podrške našem junaku Generalu Slobodanu Praljku kao i svim našim Haškim uznicima junacima, unatoč nekim fizičkim sukobima između njih koji nemaju nikakve sveze sa Božjom riječju. Jer i navijači su bilo Hrvatskog naroda i u njima stanuje ta Riječ koja se neće i ne može zaustaviti. A ta Riječ koja je davno pustila klice rađa sve većim i bogatijim plodovima kojima se hrane duše Hrvatskog naroda koje ne umiru nikada. Kao ni duša jednog od najvećih junaka Hrvatskog naroda Generala Slobodana Praljka.

Vlado Marušić / SirokiBrijeg.info