Home Vijesti Vlada ŽZH početkom sljedeće godine planira nabavu četiri interventna vatrogasna vozila

Vlada ŽZH početkom sljedeće godine planira nabavu četiri interventna vatrogasna vozila

0
Vlada ŽZH početkom sljedeće godine planira nabavu četiri interventna vatrogasna vozila

U prostorijama Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama održan je sastanak predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenka Ćosića i ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drage Martinovića s predstavnicima općina/grada u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Na sastanku su nazočili gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj i Mario Jukić pomoćnik načelnika za gospodarstvo Općine Posušje. Načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić nije nazočio sastanku jer u isto vrijeme se održavala sjednica Općinskog vijeća Ljubuški.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke početkom sljedeće godine planira nabavu četiri interventna vatrogasna vozila za općine Grude, Ljubuški i Posušje i Grad Široki Brijeg. Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić upoznali su sudionike sastanka o načinu nabave kao i karakteristikama vatrogasnih vozila koja se namjeravaju nabaviti. „Vlada Županije Zapadnohercegovačke će ići u nabavu četiri interventna vatrogasna vozila koja će nadam se biti od velike pomoći ne samo pri gašenju požara, nego i pri prometnim i drugim nesrećama kojima su izravno ugroženi ljudi i materijalna dobra“, rekao je između ostalog predsjednik Ćosić. Načelnik Grizelj se u svoje ime i u ime načelnika općina zahvalio predsjedniku i članovima Vlade na ovoj izuzetno korisnoj inicijativi za sve jedinice lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović je upoznao sudionike sastanka o aktivnostima Uprave civilne zaštite, kao i organiziranosti i funkcioniranju civilne zaštite i vatrogastva u jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj naglasivši da su pomaci vidljivi, da će uskoro i vatrogasci u Širokom Brijegu i Grudama ući u sastav civilne zaštite, te da je Općina Ljubuški formirala zasebnu službu za civilnu-protupožarnu zaštitu, navodi se u priopćenju Uprave civilne zaštite ŽZH.

SirokiBrijeg.info

Exit mobile version