Home Vijesti Crna kronika Vjerovali ili ne – istinita horor priča iz Posušja u režiji MUP-a ŽZH

Vjerovali ili ne – istinita horor priča iz Posušja u režiji MUP-a ŽZH

0
Vjerovali ili ne – istinita horor priča iz Posušja u režiji MUP-a ŽZH

POSUŠJE – Načelnik odjela Kriminalističke policije MUP-a ŽZH Miroslav Galić je promašio zanimanje.Ovaj nastavnik fizike i matematike vjerojatno ni o tome nema pojma. On je trebao uzeti montirač u ruke i postati vulkanizer, jer montiranje istražnih i sudskih postupaka i premlaćivanja su njegov fah, piše portal Ljubuski.info.

Jeziva priča o premlaćivanju Ante Bušića zvanog Čičić iz Gorice pored Gruda, odaje sve o isprepletenosti kriminala najgore vrste s institucijom Vlade ZHŽ, točnije MUP-om ŽZH, koji je njen dio. Premijer, ako se tom riječi može nazvati, Zdenko Ćosić bi trebao otvoriti četvore oči i upitati se što se to događa s hrvatskom županijom, dikom i ponosom Hrvata u BiH, a ne domoljubno zanovijetati i govoriti uz vjetar govorom intelektualca koji to nije, kao što će se dogoditi u predizbornoj kampanji narednih dana. No, Zdenko Ćosić i ostali su samo štetočine u Hercegovini, koje kao roj sluđenih skakavaca oberu ljetinu.

Policijska priča iz Gorice će čitatelje naježiti. Potpuno je istinita, jer je nastala na izjavama nekolicine policijskih službenika, koji se groze sadašnjeg stanja i žele MUP očistiti od kukolja.

“Brutalnost postupanja Miroslava Galića i Zorana Galića ponekad je prelazila granice zdravog razuma i nije se mogla izvući svrha takvog postupanja,” govore policajci.

Slučaj, o kome se dugo pričalo i priča, Ante Bušića iz Gorice, općina Grude, zgrozio je mnoge građane, a može se zamisliti kako je žrtvi bilo preživjeti torture ove dvojice.

Evo priče

“Policija dolazi do kuće Ante Bušića te istoga odvode sa sobom. Ante i ne sluteći o čemu se radi dobrovoljno sjeda u policijsko vozilo i svi odlaze u Posušje. Iako je po mjesnoj nadležnosti Ante trebao ići u Grude ili eventualno u sjedište MUP-a u Ljubuški, poradi kvalitete kriminalističke obrade, odveden je u PU Posušje. Tu se istome stavlja na teret krađa automobila, koju Ante poriče, jer nije imao veze s time što su mu stavljali na teret. Želeći od istoga silom iznuditi priznanje Zoran Galić, Miroslav Galić i još neki policajci uzimaju bejzbol palicu te istoga počinju premlaćivati. Tako su ga udarili nekoliko puta, pa opet tražili da prizna vezu s ukradenim automobilima, ali Ante je opet rekao da je nevin. Ponovo je počelo premlaćivanje bejzbol palicom po cijelom tijelu, pojavili su se hematomi, krv, ali Ante nije htio reći da je kriv za nešto s čim nema veze,” – pričaju policajci koji su upoznati s pojedinostima događaja.

“Nakon što su vidjeli da isti ne priznaje što mu se montira, Miroslav Galić poseže sa ozbiljnijom kriminalističkom obradom. Ubacivaju Antu Bušića u prtljažnik automobila i odvoze ga u šumu. U šumi ponovo tortura ali slobodnim stilom, najprije su istoga pustili u šumu pa počeli pucati iz pištolja oko njega govoreći slobodno trči, nakon toga ponovo istoga udaraju i bacaju na zemlju i dok je Ante ležao u bolovima i krvi dogodilo se krajnje poniženje, koje smišlja Miroslav Galić. Tada Miroslav Galić dolazi iznad Ante te urinira po njemu, ali unatoč svemu tome Ante i dalje ne priznaje nešto što nije počinio. Nakon svih tih udaraca i poniženja Ante je bio pun hematoma, ležao je u vlastitoj krvi, razbijeni su mu bili zubi, natučene kosti no to za policajce koji su predodređeni višom silom za taj poziv nije predstavljalo ništa.”

Novi pokušaj montiranja

Idemo na drugu režiju koju može smisliti samo najveći operativac Miroslav Galić.

“Dok se u PU Posušje premlaćivanjem tražilo priznanje u pratnji bijelog džipa kojeg sada koristi specijalna policija, a kojega je tada koristio načelnik PU Posušje, vozi se ukradeni Audi iz Posušja prema obiteljskoj kući Ante Bušića. Tu je trebalo izrežirati da se ukradeni Audi parkira pred kuću Ante Bušića, kako bi se istome montirala krivnja. Prilikom provedbe ovog plana ophodnju i izvidnicu oko obiteljske kuće Bušić, vršili su neki policajci PU Grude s malo većim činovima. Ali što se događa dok su Miroslav Galić i pomagači parkirali ukradenog Audija u blizini obiteljske kuće Bušić, ostali članovi navedene obitelji to primjećuju i izlaze van. Tada netko od njih poziva policiju Grude, te prijavljuje da im netko parkira nepoznat automobil pred kuću.

Kad su Miroslav Galić i pomagači vidjeli da je plan montiranja propao, dali su se u bijeg s tim ukradenim Audijem i s pratnjom, te ukradenog Audija parkiraju negdje na Priviji između Posušja i Gruda inscenirajući kako su pronašli napušteno ukradeno vozilo, te isto izuzimaju i odvoze u krug policije.Postavlja se pitanje odakle Miroslavu Galiću i prijateljima ukradeno vozilo, jesu li ga oni osobno negdje ukrali pa mislili podvaliti Anti Bušiću ili im je netko od auto mafije posudio ukradeno auto da se oni malo poigraju tuđim životima. Bilo koja opcija da je u pitanju je skandalozna, govore policajci u glas i sami nabrijani kada pričaju nezamislivo i brutalno ljudskom uhu u savjesti.”

Ima li Granična policija ključ rješenja?

Prema nekim informacijama, problem koji bi u ovom trenutku mogao izazvati zabrinutost kod spomenutih aktera premlaćivanja i montiranja je činjenica da je netko od Granične policije evidentirao bijelog džipa i ukradenog Audija na terenu Gruda nekoliko desetaka minuta prije nego što se Audi pronašao napušten u mjestu Privija, a iz policijskih evidencija MUP-a ŽZH Ljubuški može se pronaći vrijeme kada je ukradeni Audi pronađen i usporediti s vremenom uočavanja na terenu Gruda.

Ante Bušić je nakon puštanja na slobodu i zadobivenih ozljeda sve evidentirao kod liječnika misleći iste prijaviti nadležnim institucijama, ali to je ostalo nedovršeno do dana današnjega. Zna se samo da ima trajne posljedice zbog stanja tkiva na mjestima gdje je zadobio prejake udarce.I kako to biva kada netko previše uprska dadne se oštećenom nekakav poklon ili igračka i sve se dobro završi. Tako je i u ovom slučaju Zoran Galić Anti Bušiću poklonio pravi pištolj, kojega je poslao po istaknutom policajcu PU Grude, te mu uputio riječi isprike, rekavši izvini bila je neka kriva informacija o tebi.

Možda neke čitatelje zanima postoji li mogućnost da se tu radi o policijskom pištolju – Može bit, a mora ne bit.

Ljubuski.info