Visoki policijski službenik MUP-a ZHŽ, Boro Leko krivotvorio dokument “Službene zabilješke”!

Postoje utemeljene sumnje da je Boro Leko, visoki policijski službenik MUP-a ZHŽ, krivotvorio dokument “Službena zabilješka”, broj: 02-4-5-42/02, napisan 23.08.2002. godine, dva i pol mjeseca nakon što je počinjeno teško kazneno djelo napada na obitelj Šimunović iz Gruda.

Vjerodostojnost dokumenta, koji je 14 godina čamio u arhivi PU Grude, je neupitna. U ožujku ove godine ministar MUP-a ZHŽ Zdravko Boras je preko ravnatelja policije Milenka Madunovića zapovjedio da se cijeli spis premjesti u MUP ZHŽ u Ljubuškom. Odmah po dolasku dokumentacije u sjedište MUP-a u Ljubuškom, Boras je protiv Gordana Šimunovića podnio sudsku tužbu u kojoj ga je optužio za klevetu s riječima da on nema nikakve veze s tim slučajem, na bilo kakav način. To je bio odgovor Borasa na Šimunovićevu istinitu izjavu danu Federalnoj televiziji, ali i još jedna velika laž sadašnjeg ministra MUP-a, pa se može posumnjati da je htio skriti dokumentaciju, te obmanuti sudstvo i javnost, kao i pričiniti novu štetu obitelji Šimunović, piše portal Ljubuski.info.

Velimir Jurić nema ništa sa “Službenom zabilješkom”!?

Na “Službenoj zabilješci” stoji da je njen supotpisnik policijski službenik Velimir Jurić. Putem telefona, iako smo ga zvali više puta, Velimir Jurić se nije javljao.Međutim, doznajemo da je izjavio da na zabilješci nije njegov potpis i da nije sudjelovao u postupku u kojem su se Gordan Šimunović i njegova supruga izjašnjavali na okolnosti napada i prepoznavanja napadača.Ako je to tako, onda mnoga pitanja ostaju otvorena, a odgovore na njih trebaju dati nadležne institucije.Na okolnosti se treba izjasniti Zdravko Boras, šef Operativnog istražnog tima u slučaju Šimunović, te odgovoriti zašto je lagao i je li se spremao neki novi pakleni plan zataškavanja slučaja na štetu grudske obitelji.

Gordan Šimunović: “Jurić nije sudjelovao u postupku prepoznavanja!”

Kontaktirali smo i Gordana Šimunovića, koji je kazao kako policijski službenik Velimir Jurić nije sudjelovao u postupku prepoznavanja dana 16. kolovoza 2002. godine, te da je bio iznenađen kada je na zabilješci, vidio njegov potpis.

zabiljeska_leko1972016

Ljubuski.info