Sve više članova pristiže u KK Ljubuški, više treninga i ostvarenje sve boljih rezultata

LJUBUŠKI – Košarkaški klub Ljubuški u posljednje vrijeme bilježi odlične rezultate, piše Dnevni list. Bio je to povod za razgovor s trenerima Mariom Škegrom i Marinom Bubalom koji vode omladinski pogon spomenutog kluba.

Naime, klub nema seniorski tim, no s predkadetima, kadetima te ostalim uzrastima ostvaruju uspjehe u natjecanjima, više nego prethodnih godina.

Kadeti nižu pobjede

– Kadeti su ove sezone imali 11 pobjeda, kao i 11 poraza. A ako uzmemo u obzir to da su odigrali 22 utakmice, to dovoljno govori o ozbiljnosti i njihovom radu u kojem ih ponajviše podržava trener Marin Bubalo. On odrađuje dobar dio posla, oko 8 od 12 termina koje imamo rezervirane za treninge, tako da se po tom pitanju dobro upotpunjujemo, kazao nam je trener Škegro.

Treninzi se odvijaju u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški, OŠ Marka Marulića te u OŠ Ivane Brlić Mažuranić na Gračinama, dok cijena članarine iznosi simboličnih 20 maraka.

– Naša uprava je donijela odluku o navedenom iznosu članarina, i mislim da riječ o realnoj i pristojnoj cijeni. A, inače, veliku podršku daje nam i općina Ljubuški, na čemu smo izuzetno zahvalni, jer bez te potpore klub ne bi mogao opstati, navodi Škegro.

Trener Marin Bubalo informirao nas je pak o tome kako klub ukupno broji 50 članova, a svi oni trude se postići što bolje rezultate, bez obzira na to što je košarka u Ljubuškom, sudeći po popularnosti, iza rukometa i nogometa.

U planu i seniorski tim

– Od kada samo povećali broj treninga, došli smo i do boljih rezultata, na što smo izuzetno ponosni. Shodno tome, pristižu nam i novi članovi, a to nam i jeste cilj – okupiti što više članova te vratiti sjaj košarci u Ljubuškom, kazao nam je Bubalo, kojem do završetka trenerske škole u Mostaru predstoji diplomski rad, a u klubu, kako navodi, planira ostati i idućih sezona.

Jednakih uvjerenja je i trener Škegro koji se košarkom počeo baviti kao osnovnoškolac, a put ga je vodio od Ljubuškog, Splita, Austrije, Nizozemske, Slovenije… S igranjem je prestao 2011. godine, nakon čega se odlučio posvetiti treniranju mladih ljubuških košarkaša. Ta priča traje već nekoliko sezona, a u planu je, osim omladinskog pogona, formirati i seniorski tim.

– Igrači koji su ’99. godište, iz kadetskog uzrasta prijeći će u juniorski, a juniori bi trebali ući u prvoligaško natjecanje. Barem to imamo u planu od iduće sezone, optimističan je Škegro.

Uspješna petorka

Trener Bubalo nadalje je kazao kako od postojećih igrača uspjeh predviđa za petorku Vukšić, Džajić, Bilić, Lončar i Bušić, a posebice je istaknuo Mateja Bilića, kapetana kadeta, te Dragana Džajića, koji je pozvan na pripreme Košarkaške reprezentacije Hrvatske – “U16”. To je prvi put u povijesti da je klub dobio pozivnicu od nekog košarkaškog saveza, što je dobar poticaj za ostale mlade košarkaše u klubu, ali i sve one koji će to u budućnosti postati.

– Nadamo se kako ćemo opravdati naša nastojanja da košarka u Ljubuškom zauzme mjesto koje joj pripada. I dalje ćemo se boriti za što bolje rezultate, a iste možete vidjeti i na Facebook stranici Košarkaški klub Ljubuški, gdje sa zadovoljstvom objavljujemo i informacije o uspjesima naših bivših članova, zaključio je trener Bubalo.

Dnevni list