Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo U Viru kod Posušja ove godine upisano jedno dijete u prvi razred, a u Frankfurtu 30 malih Virana!

U Viru kod Posušja ove godine upisano jedno dijete u prvi razred, a u Frankfurtu 30 malih Virana!

0
U Viru kod Posušja ove godine upisano jedno dijete u prvi razred, a u Frankfurtu 30 malih Virana!

POSUŠJE – Jeste li znali kako u Francuskoj crkva sama brine o prihodima? Jeste li znali kako u Njemačkoj postoji crkveni porez?

Onaj tko je deklarirani pripadnik neke konfesije od plaće mu se odbija određeni iznos!

Na području ex Jugoslavije evo ih na proračunu, evo ih u privatnim džepovima u najeklatantnijim situacijama…, a društvo se iseljava u zemlje tamo gdje se cijeni ideja, rad, znanje…

Ovdje su toliki problemi, tolika otimačina od vladajućih spram sirotinje, ali religijske vođe o tome šute (ogromna većina njih). Nije uvijek bilo tako, čak ni u komunizmu, ali danas je tako.

U Francuskoj i u Njemačkoj su naši ljudi plaćeni da mogu dostojno živjeti, pa i onaj socijalno najugroženiji sloj društva. I ne trebaju se učlanjivati u političke stranke da bi dobili posao. O javnim poduzećima i njihovoj otimačini tamo nitko ne priča, piše portal Dnevno.ba.

Jeste li znali da se u novu školsku godinu u Osnovnu školu u Viru kod Posušja u prvi razred upisalo samo jedno dijete? Iz tog istog Vira na prostoru Frankfurta upisalo se 30 djece u prvi razred tamošnjih osnovnih škola!

Znate kakav će zaključak nakon pročitanog imati gospoda vladajući? Istina, nikada neće javno o tome, osim kada se međusobno opuste na skupim reprezentacijama, domjencima i drugim veselicama o državnom trošku:

“Nikad lakše nećemo do pobjede na izborima u Viru ko’ 2018. godine”!, reći će jedno drugom prilikom takvih opuštajućih zgoda.

Ovo sve piše i u evanđelju, samo evanđelje treba na ispravan način tumačiti, te vjerničkom puku prezentirati ono manje vidljivo, između redaka napisano, a koje nosi najsnažniju poruku. I što više forsirati evanđelje po Barnabi, jer ono upravo najviše oslikava stvarno stanje današnjeg vremena u Bosni i Hercegovini.

Danijel Ivanković / Dnevno.ba