Najaktivnija vijećnica u Gradskom vijeću Širokog Brijega Antonija Banožić izabrana je za polaznicu Škole za političke studije Vijeća Europe, Generacija 2020.

Izgleda kako će se dosadašnji trud i rad vijećnice Banožić rezultirati odlaskom u Vijeće Europe u Strasburg. Cilj škole je razvijanje demokracije i političke kulture među iznimnim mladim osobama sa znanjem engleskog jezika, razvijanje kulture političkog dijaloga i tolerancije, kao i poboljšanje međusobne suradnje koja je od zajedničkog interesa.

Za Generaciju 2020 izabrano je 30 mladih političara iz Bosne i Hercegovine koji su do sada demonstrirali izvanredne uspjehe i rezultate sa svojim političkim strankama, javnim institucijama, organizacijama civilnog društva, medijima, u privatnom sektoru, te drugim institucijma i organizacijama.

Bitno je istaknuti kako je Vijeće Europe najstarija politička organizacija na europskom kontinentu osnovana 1949. godine i udružuje 47 zemalja. Ima sjedište u Strasburgu u sjeveroistočnoj Francuskoj, više možete pročitati OVDJE.

Ana Kvesić / SirokiBrijeg.info