ŠIROKI BROJEG – Vijeće mladih je u novoopremljenom uredu uspješno održalo prvi trening Razvojnog tima Vijeća mladih grada Širokog Brijega.

Ranije ovog ljeta grad Široki Brijeg je Vijeću mladih dodijelio uredski prostor u desnom tornju Hrvatskog kulturnog doma, koji je pomoću granta Federalnog ministarstva kulture i sporta FBiH i donatora iz lokalne zajednice opremljen računalnom i nastavnom opremom. Ured je uređen tako da se, uz svoju osnovnu funkciju, može koristiti i kao sala za sastanke, ali i kao prostor za predavanja, radionice i treninge s kapacitetom od 10 polaznika. Ured se također uz male prilagodbe može pretvoriti i u prostor za prezentacije kapaciteta do 30 ljudi.

Uređenje i ostale aktivnosti su odrađivane i odrađuju se u sklopu programa „Društveni mediji za društvene promjene“, koji je dizajniran od strane Vijeća mladih, a po uzoru na američku organizaciju PH International i njihov program „Global New Media Lab“.

Program „Društveni mediji za društvene promjene“ ili kraće DMDP je dizajniran tako da vodi mlade vršnjačke lidere kroz proces stvaranja kampanje društvenih medija za društvene promjene koristeći pri tome najsnažnije svjetske online platforme. Program se sastoji od tri samostalna treninga, koji su internog karaktera, a koje mogu pohađati svi članovi Vijeća i udruga članica, kao i svi njihovi volonteri, s tim da samo oni koji u potpunosti ispune uvjete pojedinih treninga dobivaju potvrde o sudjelovanju i priliku za pisanje projektnih prijedloga Vijeću.

Teme pojedinih treninga „modula“ su sljedeće:

Kampanje društvenih medija za društvene promjene
Vodstvo i vještine koordiniranja ljudskim resursima
Upravljanje projektnim ciklusom

Treninge vode mladi i iskusni aktivisti s područja Širokog Brijega koji su aktivni u radu Vijeća. Svi treninzi bi se trebali odraditi do kraja rujna 2016. godine.

Tijekom prve polovice kolovoza 2016. godine je uspješno proveden prvi modul programa pod nazivom „Kampanje društvenih medija za društvene promjene“ gdje su polaznici, odnosno mladi vršnjački lideri, identificirali probleme u našoj lokalnoj zajednici te su učili o i koristili društvene mreže i online platforme poput Bloggera, Facebooka, Instagrama, YouToubea, Twittera, LinkedIna i Google Alerts feeda da bi stvorili kampanje društvenih medija za društvene promjene koje će se koristiti za promociju društveno korisnih ideja, projekata i ciljeva s naglaskom na projekte predložene od samih polaznika.

Prvi modul je imao petnaest (15) polaznika od koji su imali priliku usvojiti razne vještine iz područja uporabe društvenih medija za promociju društveno korisnih ciljeva kao i projekata i organizacija. Uz intenzivni tempo predavanja prvi trening je u potpunosti završilo sedam (7) polaznika, koji su dobili potvrde o sudjelovanju, izravne pozivnice za sljedeći modul i priliku za pisanje projektnih prijedloga Vijeću.

Polaznici koji su uspješno završili prvi modul su: Crnjac Ante, Ćuk Filip, Karačić David, Mandić Marija, Naletilić Adam, Šarić Jelena i Šušak Luka.

Ovim putem im čestitamo i želimo puno sreće u daljnjem radu u Vijeću mladih, sektoru mladih općenito, kao i u daljnjem formalnom i neformalnom obrazovanju, navodi se u priopćenju Vijeća mladih grada Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info