Home Kultura Glazba VIDEO/FOTO: Održan spektakularan humanitarni koncert u Širokom Brijegu “Hercegovina za Ritu”

VIDEO/FOTO: Održan spektakularan humanitarni koncert u Širokom Brijegu “Hercegovina za Ritu”

0
VIDEO/FOTO: Održan spektakularan humanitarni koncert u Širokom Brijegu “Hercegovina za Ritu”
FOTO: Mili Marušić

U petak večer u dvorani Pecara u Širokom Brijegu održan je veliki humanitarni koncert pod nazivom “Hercegovina za Ritu”. Sav prihod od ulaznice i donacija namjenjen za liječenje 3-godišnje Ana Rite Puljić iz Stoca.

Nastupi Mažoretkinja Široki, Mokarskih tamburaša, grupe Sinergija, Vokalno-instrumentalnog sastava “Košuta”, Josipa Ivančića, Zorana Begića, Tihe Orlića, te gosta iznenađenja Danijela Bote, upotpunjen je glazbeno scenski spektakt za nekoliko tisuća nazočnih posjetitelja koji su došli u dvoranu i na taj način kroz pjesmu i zabavu upotpunili ovu humanitarnu večer.

Najzapaženiji trenutak večeri bio je kada se malena Ana Rita sa svojim roditeljima pridružila na pozornici te je zajedno s Vokalno-instrumentalnim sastavom “Košuta” zapjevala pjesmu “Hvala, Ti hvala, Kriste”.

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 8. listopada 2017

Organizatorice koncerta, neformalna skupina Širokobriješke mame, uručile su simboličan poklon Ana Riti – crvene cipelice jer malena djevojčica ima želju jednoga dana zaplesati. “Hvala svima što ste došli i na velikoj podršci. Nadam se da ćemo Ana Ritu vidjeti za godinu dana u ovim cipelicama kako pleše”, kazala je Marija Pinjuh, jedna od Širokobriješkim mama.

Podsjećamo, Ana Rita Puljić iz Stoca boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije, koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četvrte godine života završe na respiratoru. Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura, a treba ih primiti godišnje barem pet.

Ani Riti Puljić možete pomoći pozivom na humanitarni broj:

092 890 858 (HT Eronet) i 090 291 083 (BH Telecom) i tako donirati 2 KM, a pomoći možete i uplatom novčanih sredstava, sukladno vašim mogućnostima, na račun otvoren kod UniCredit Banke d.d:

Primatelj: Ana Puljić

Transakcijski broj: 3389102546562927 Poziv na broj 40540543001

Uplate za inozemstvo:

Primatelj: Marija Puljić BA393381302863281218 SWIFT: UNCRBA22

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info