U nedjelju, 23. srpnja 2017. godine, slavila se Sveta misa na ostatcima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.) u Dubokom Mokrom pored Širokog Brijega, u podnožju Gradine na kojoj su 2001. godine mještani podigli veliki križ. Misno slavlje predvodio je župnik fra Stipe Biško.

Tom prigodom KUD ”Mokro” organiziralo je svečanu manifestaciju ”Na temeljima bazilike naše” u sklopu koje se održala i šesta večer folklora.

Više fotografija na facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 24. srpnja 2017

Na samom početku kulturno-zabavnog programa nazočne su pozdravili u ime domaćina Slavica Ćužić, predsjednica KUD-a Mokro i gradonačelnik Miro Kraljević. Himnu „Lijepa naša“ izvela je Marija Ćeškić uz pratnju tamburašica KUD-a ”Mokro” i tamburaša iz HKUD-a „Fra Bernardin Smoljan“ iz Rodoča.

Osim članova KUD-a Mokro svojim koreografijama, pjesmama i plesom predstavili su se i članovi KUD-a „Tomislav“ iz Cerne (Hrvatska), HKUD-a „Crnašnica“ iz Knešpolja, HKD „Napredak“ iz Busovače, „Studenački bećara“, „Dream team babe“ i Gangaške skupine – Dužice. Program je vodio Ivan Kraljević.

Sve nazočne dočekala je dobra zabava. Osim bogate tombole koju su pripremili organizatori, u zabavnom dijelu programa nastupala je i grupa „Brig“

SirokiBrijeg.info