Druga osnovna škola Široki Brijeg ovog je četvrtaka za svoje osnovnoškolce pripremila pravu malu gozbu i uživanje u plodovima planete Zemlje i ljudskih ruku proslavivši Dane kruha. Tako smo ove godine odlučili posjetiti ovu školu kako bi zajedno s njima uživali u brojnim specijalitetima koje su ovi mališani pripremali sa svojim roditeljima večer prije.

Na stolovima su se mogli pronaći brojni proizvodi od raznih vrsta žitarica kao na primjer sve vrste kruha pa do različitih peciva, a neizostavni su bili i malo slađi proizvodi poput krafni kao i u zadnje vrijeme sve popularnijih muffina koji su “nestali” i prije nego su na stol postavljeni.

Kako su nam učenici kazali, većinu proizvoda su napravili zajedno sa svojim roditeljima, dok su neki sami izrađivali svoja peciva a roditelji i bake ih nadgledali. Većinu tih kućnih specijaliteta smo probali i samo možemo reći da Hercegovina sigurno neće ostati bez pravog domaćeg kruha i krušnih proizvoda jer su bili malo više slađi od onih koje su bili iz pekerne.

Više fotografija na našoj facebook stranici:

Foto: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 12. listopada 2017

 

Sami učitelji nisu krili oduševljenje brojnim kreacijama i maštovitosti svojih učenika koji su bili više nego presretni. Pogotovo kada su vidjeli kako se međusobno časte s ostalim razredima, a na kraju održavanja manifestacije sve fino za sobom počistili što je doista pohvalno jer kultura je sastavni dio njihova obrazovanja s kojim mogu dalje krenuti.

Kako je sve to izgledalo, možete pogledati u kraćoj vodeo reportaži:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info