FOTO. Mili Marušić

Županija Zapdnohercegovačka kao većinski hrvatska, prva je u FBiH napravila dobar potez s kojim žele pokazati kako je mir, zajedništvo, razumijevanje i tolerancija jedni ispravan put ka “bratstvu i jedinstvu” među svim narodima, i da nema nejednakih, nego smo svi isti. No, otom potom.

Kako god bilo, potez je za pohvalu, još samo da se krene primjenjivati i kod ostalih narodnosti te shvaćati ozbiljno, di ćeš bolje!

“Mislim kako nam je svima u interesu, nebitno koje je tko vjere, nacije, boje kože… da živimo u miru, bez nekih konflikata i a svi želimo jednu prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ŽZH”, izjavio je između ostaloga predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić predstavaljući “Projekt za mir”, koji će osim mira omogućiti i dotok nešto novca za ovu županiju.

Direktorica USAID-ovog projekta PRO-Budućnost Majda Behrem-Stojanov također je iskazala zadovoljstvo usvajanjem ove “Platforme za mir” kazavši kako je trenutno stanje u kojemu živimo vidljivo bez puno priče, ali priče će biti potrebne među ljudima bez uplitanja političke konotacije, nego one tople ljudske.

Sami zastupnici također su podržali i pohvalili ovaj projekt, i jednoglasno ga podržali na 6. redovnoj sjednici Skupštine ŽZH.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Što predstavlja i što se sadrži usvojena Plaforma za mir, pročitajte u ponuđenoj link stranici:

PLATFORMA ZA MIR