Da postoji veliko rivalstvo između Zorana Galića bivšeg ravnatelja policije ZHŽ i Mate Šimića – Dolkića pokazalo u emisija na NAŠA- TV.

“Svi su krivi, samo sam ja prav!” – tako bi se mogao ocijeniti hvalospjevni monolog Zorana Galića.

Emisija je dala odgovore i na istrage nezakonitosti počinjenih u GP BiH oko javnih nabavki, procesuiranja policijskih službenika, lažne diplome, odnosa prema MUP-u, FUP-u, ali vrhunac se dogodio kada se otvorila tema oko Mate Šimića zvanog Dolkić, koji trenutačno izdržava kaznu zatvora u KPD Zenica. Naravno Galić se dotakao jednog portala, za kojeg je otkrio da je registriran u Americi, pa ga ne može tužiti za navodne neistine, FTV-a. Ali, on samo priča, jer ga dokumentacija o kriminalu opovrgava, piše portal Ljubuski.net.

Stanje u GP BiH

Od kada je došao Galić u GP BiH, tamo sve cvijeta, smijenio je 300 službenika, ne zna da se protiv njegovog zamjenika Srabovića vodi istraga već desetljeće, javne nabavke i kupnju automobila smatra zakonitim, a izgleda da je diploma FABUS njegova G-točka. Galić nije svjestan da je toliko dokumentacije u optjecaju, koja govori o njegovim nezakonitostima i kriminalu, te o kriminalu oko FABUS-a i nostrifikacije diplome, da je ono što se objavi samo 20% od cjelokupne istine. O prostituciji i Oleni Popik nije kazao ništa, a o tome najbolje znaju policajci MUP-a ZHŽ i FUP-a, koji je radio racije u ZHŽ-u.Čak je u jednom trenutku kazao kako je on žrtva odnosa u GP BiH. O onom što je radio u MUP-u ZHŽ ništa.

Šlag emisije rivalstvo Galić – Dolkić

Priča Zorana Galića po isticanju imena Mate Šimića – Dolkića je šokantna. Na Dolkića je sasuo drvlje i kamenje, ali nije govorio o elementarnim stvarima, a to je kriminal Šimića i procesuiranje od njega samoga u ulozi ravnatelja policije.Dolkića je predstavio kao osobu koja mu se sada osvećuje, da surađuje s policijskim agencijama, koje mu žele namjestiti istrage. Kazao je da Dolkića u zatvoru posjećuje više policijskih službenika, da isti mjesecima piše pisma istražiteljima protiv njega. Navodno, i da ga Dolkić optužuje za pljačku novce jedne banke u Hercegovini, te da se na temelju njegovih riječi istražuje samog Galića. Galić kaže da kriminalci surađuju s agencijama cinkajući pojedince, kako bi iste ispunile normu po pitanju istraga. Naravno, da tu ima i velike istine, ali surađuje li Galić na sličan način, je pitanje koje treba postaviti. Pištolji, nagrade i ostalo…Miroslav Galić… o doktoratu ništa….

Postavlja se pitanje zbog čega Zoran Galić s tolikom željom želi polemiku s Matom Šimićem i je li to razina jednog bivšeg ravnatelja policije i sadašnjeg direktora GP BiH.

U policijskim krugovima kažu da odgovore na ta pitanja mogu dati tužiteljica Kristina Nogalo, glavna tužiteljica Vesna Ćavar, Miroslav Galić i sadašnji v.d. ravnatelj policije Milenko Madunović. Jesu li i ovih četvero pod istragom?

Zašto Mektić nije poveo Galića u Ameriku?

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, se nalazi na službenom putu u Americi na Konferenciji šefova policijskih agencija u San Diegu. S njim su Dubravko Čampara ispred MUP-a F BiH, Perica Stanić ravnatelj SIPA-e, Žarko Laketa iz MUP-a RS-a i Mirsad Vilić ravnatelj Ravnateljstva za koordinaciju policijskih tijela. Kako se doznaje Mektić je diskretno Galiću dao do znanja da ga ne želi blizu sebe, zbog istraga oko koruptivnih radnji i famozne diplome FABUS.

Ljubuski.net