Od 23. do 25. kolovoza, Frama Široki Brijeg održala je veliko slavlje i proslavu 25 godina svog postojanja pod geslom “I oni pođoše za Njim”.

Prva dva dana don Damir Stojić s Božjom Pobjedom održavao je duhovnu obnovu brojnim Framašima koji su srcem pratili svaku izgovorenu riječ. Posljednji dan je bio rezerviran za prigodan program i okupljanje svih koji su proteklih 25 godina sudjelovali u Frami, nakon toga je služena svečana sv. Misa zahvalnica i na kraju večeri koncert duhovne glazbe koji je okupio na stotine framaša. u crkvi na Širokom Brijegu od kuda je sve to i krenulo davne 1994. godine.

Frama Široki Brijeg osnovana je 1994. godine, a od tada kroz nju je prošlo tisuće mladih koji su se u proteklih 25 godina izgrađivali kroz Framu. Danas broji preko 120 članova, a otprilike isto toliko broje i članovi Malih i Velikih Glasnika sv. Franje. Duhovni asistent je fra Augustin Čordaš.

Frama djeluje kroz devet sekcija, a to su: molitvena, medijska, čitačka, dramska, likovna, sportska, čistačka, glazbena i sekcija „Žedan sam“ čiji članovi volontiraju u domu „Marija – naša nada“, koji se brine za djecu s posebnim potrebama. Osim sekcija, Frama tijekom godine pokreće razne akcije kojima pomaže siromašnima, mnogim udrugama i župi.

Sve to vrijeme i kroz svih 25 godina brojnih događanja teško je sastaviti i napisati u par riječi, sreća je što postoje neki zapisi koji mogu svjedočiti nekim događajima, tako da je Frama je prikupila arhivske slike i snimke od prije, a Danijel Ćavar upotpunio svu tu priču kroz montiranje video priloga i dodatnim snimkama sa brojnim akterima ovog bratstva u svom “DaVinciArt Studiju” i sastavio uistinu lijepu priču za koju vjerujemo kako će potrajati još jako dugo.

Sažeci proslave 25 godina Frame Široki Brijeg, Danijel Ćavar je sastavio uz njihovu himnu pod nazivom “Hvala Ti”, što pokazuje kolika je ljubav istinu kako kroz pjesmu kaže – “Hvala ti na drugoj obitelji…”

Mili Marušić / Sirokibrijeg.info