U organizaciji Paragliding kluba Ljubuški, drugu godinu za redom održano je natjecanje u preciznom slijetanju pod nazivom ‘Ljubuški Open 2019’. Profesionalnim pristupom „Paragliding Ljubuški“ je ovaj ekstremni sport učinio pristupačnim za širok broj ljudi. Manifestacija je tako privukla veliki broj Ljubušaka i njihovih gostiju koji su uživali u letu paraglidera i s pravom možemo zaključiti kako pomalo izrasta u događaj po kojem Ljubuški postaje prepoznatljiv te omiljena lokacija za paragliding.

Jučerašnji jako lijep jesenski dan uz obilje sunca i ponešto južnog vjetra pomogao da vremenske prilike budu više nego savršen, tako da su odrađene 3 serije. U konačnom poretku dva pobjednička mjesta zauzeli su članovi Paragliding klubu Ljubuški. Prvo mjesto pripalo je Davidu Šiljegu, drugo su podijelili Omer Bajrić i Branimir Mandić, a treće je pripalo Željku Šimiću.

Kako smo saznali iz Paragliding kluba Ljubuški, organizatori su prezadovoljni odazivom natjecatelja i samom organizacijom te su ponosni što je to bio kvalitetan događaj organiziran na vrhunskom nivou. Bilo je to međunarodno natjecanje na kojem su sudjelovala 42 pilota iz Njemačke, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Da sve protekne u najboljem redu i za sigurnost na poletištu i sletištu brinula se stanica GSS Ljubuški s pripadajućom opremom i stručnim osobljem koje je bilo u pripravnosti tijekom natjecanja.

Iz kluba zahvaljuju Gradu Ljubuškom i svim sponzorima koji su podržali i financijski pomogli održavanje natjecanja ‘Ljubuški Open 2019’.

Paragliding klub Ljubuški koji okuplja ljubitelje paraglidinga službeno je osnovan u siječnju 2016. godine, ali kao zajednica postoji još od 2014. godine.

Predanim radom i nesebičnim zalaganjem svih članova Paragliding kluba Ljubuški napravljeno je prekrasno uzletište iznad grada koje inače svakim danom posjećuje sve više letača iz cijele regije, a lokacija je također postala i mjesto za nedjeljnu šetnju, užitak u prirodi, dobar pogled ili ugodan let.

LjPortal.com