VIDEO: U izradi šokantan softver s kojim više nećete moći vjerovati niti jednoj snimci sugovornika!

Zahvaljujući novim tehnologijama već se neko vrijeme kod svake fotografije na internetu moramo zapitati je li ovo stvarno ili ne. A kako se čini, dolazi vrijeme i kad nećemo moći apsolutno vjerovati da je ono što smo vidjeli u nekom videu – stvarno.

Znanstvenici s Instituta Max Planck, Stanforda i Sveučilišta Erlangen objavili su video koji pokazuje kako njihov softver Face2Face s običnom web kamerom može napraviti da svaka osoba izgovara što vi želite.

Softver tako u stvarnom vremenu prenosi vaše pokrete i stavlja ih na lice nekog drugog, ali pritom uzima u obzir i izraze lica i razne sitne pokrete, poput podizanja obrva.

U svom videu koristili su snimke Georgea Busha, Vladimira Putina i Donalda Trumpa i tako dodali na snazi izreci da se ne može vjerovati svemu što političari govore.

Konačni rezultat djeluje kao da su ti političari postali lutke kojima vi gospodarite. No, ako ste mislili da bi se mogli krenuti odmah igrati ovim alatom, on je još u istraživačkoj fazi i nije javno dostupan. Autori projekta za Mashable su rekli kako razmišljaju o tome da ga izbace na tržište nakon brojnih upita.