VIDEO: Tribina dr. Jozefine Škarice u Širokom Brijegu “Kako biti potpora svome djetetu u odrastanju” napunila kino Borak

Dana, 13. studenog 2019., u kinu Borak u Širokom Brijegu održana je javna tribina na temu “Kako biti potpora svome djetetu u odrastanju” uz stručno predavanje dr. Jozefine Škarice, a koju organiziralo Roditeljsko vijeće Druge osnovne Škole Široki Brijeg uz pokroviteljstvo Grada Široki Brijeg.

Tema izgleda pogođena “u sridu”, što se moglo vidjeti na odazivu koji je privukao brojne roditelje, sadašnje i buduće gdje su uistinu mogli puno toga zanimljivoga čuti i doznati iz dugogodišnjeg iskustva dr.spec. Školske medicine i kao savjetnica za mlade i bračne parove pri Šibenskoj biskupiji, dok je samu tribinu upotpunili odlična Frama Široki Brijeg s nekoliko glazbenih točaka, a program vodila Višnja Spajić.

Nakon što se dr. Jozefina Škarica svima iz srca zahvalila na ovolikom odazivu i najavila kako će joj biti drago ponovno doći u Široki Brijega, pohvalila nastup Frame Široki Brijeg, krenula je sa temom, i kroz simpatičan i slikovit dio sve nazočne “uronila” u početak roditeljstva i shvaćanja pojma različitosti razmišljanja između muškarca i žene, i kako bračno zajedništvo unatoč toj razlici stvara zajedništvo razumijevanja obje strane koje će se kasnije reflektirati kroz naredni odgoj djece.

Nakon predavanja, uslijedila su pitanja roditelja na tu temu gdje je dr. Škarica dala odgovore sa stručne strane kako se postaviti i kako reagirati u određenim situacijama.

Puno toga zanimljivoga i poučnog bi se moglo napisati kako bi došlo do što više ušiju, ali sreća tu su video prilozi portala SirokiBrijeg.info, te preporučujemo da odvojite malo vremena i poslušate samo jedan dio onoga što je dr. Jozefina Škarica kazala i ne sumnjamo kako ćete se pronaći u većini toga i kako ćete neke stvari malo drukčije gledati i shvaćati.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info