VIDEO: Tri godine od “skoka” Ruže Tomašić do Širokog Brijega

ŠIROKI BRIJEG – Mnogi istaknuti političari iz “Lijepe naše” s vremena na vrijeme “skoknu” do Širokog Brijega. Koji put službeno, a pokoji put i neslužbeno i svi se ufaju u svoje hrvatstvo kada ovdje dođu, taman kao da običnom narodu nije dosta ovdašnjih “Velikih Hrvata”, posebno onih koji su se kao veliki krstili budući nije samo aktualni premijer Republike Hrvatske takav. Ima ih i sa ovu stranu granice.

Bolji poznavatelji političkih (ne)prilika takve likove s pravom nazivaju “prodavači magle”! Što reći za Ružu Tomašić, bivšu eurozastupnicu, koja je prije točno tri godine posjetila Široki Brijeg? Jedno vrijeme je narod ovdašnjeg kraja bio masovno uz Ružu, međutim toliko smo imali naših “ruža” na političkom polju, pa su nakon nekog vremena uvenule, kao da ih je mraz “spržio” kao nedavno usjeve hercegovačkih poljoprivrednika. Kud ćete bolje primjere od Ive Sanadera, Bože Ljubića i Tomislava Karamarka…

Neke je iznevjerila i Ruža Tomašić, a ako ne vjerujete navratite do Ljubuškog, potražite Željka Koromana, pozovite ga na kavu, pa upitajte za mišljenje? Dakako, ako smatrate da Koroman ne spada u red takvih, jer tko zna, možda je i on neke iznevjerio. Neke su čak iznevjerili Josip Broz Tito i Ante Pavelić, pa zašto se čuditi današnjoj političkoj oligarhiji – i “velikima” i “malima”?

Evo jutros čujem od jednog dobrog poznavatelja da ga je čak i Jerko Ivanković – Lijanović iznevjerio!

Danijel Ivanković / Dnevno.ba