U razdoblju od 20.-22.prosinca 2017.godine na Trgu Gojka Šuška održano je sedmo humanitarno druženje “Što ti možeš učiniti za Božić?” Svima su dobro poznata ta tri dana već dugi niz godina, a koji su popraćeni ukusnim specijalitetima, glazbom, veseljem i zajedništvom Širokobriježana i njihovih gostiju u jednom od najmasovnijih humanitarnih druženja na ovim našim područjima.

Akcija koju provodi Udruga ”Inicijativa za Široki Brijeg”, u suradnji s brojnim firmama, privatnicima, pojedincima, volonterima, medijima, sportašima te gradom Širokim Brijegom koji je pripomogao s tri nove kućice koje su došle više nego dobro kako bi se ponudilo još više sadržaja.

Uglavnom, svi smo uspjeli i ove godine napraviti nešto što nam svima treba ići na ponos.

Prva večer je bila dosta prohladna, ali uz “Mokarske tamburaše”, kuhano vino, uštipke i fritule to se uopće toliko nije osjetilo, niti spriječilo mnoge da ispune Trg Gojka Šuška jer su znali kako sva zarada od prodaje hrane i pića ide u humanitarne svrhe.

Prvoj večeri nazočili su igrači te vodstvo Hrvatskog košarkaškog kluba Široki koji svake godine podrže ovu akciju, a ovoga puta su podijelili poklone gostima u vidu klupskih rekvizita i odjevnih predmeta.

Početak druge večeri uveličala je ekipa iz GSS-a Široki Brijeg, spuštajući se s obližnje zgrade kina Borak odjeveni u Djeda Božićnjaka i nakon toga brojne mališane razveselili slatkišima. Nakon njih stigli su nogometaši NK Široki Brijeg, te se priključili akciji prodavajući navijačke rekvizite svoga kluba, koje su igrači potpisivali, a dok su mnogi iskoristili prigodu i fotografirali se sa svojim zvijezdama travnjaka s Pecare.

Večer je bila već ugodnija i ne baš toliko hladna kao prva, a do kasnih sati sve veći broj posjetitelja osim u delicijama, uživalo je uz glazbeni sastav “Stare note”.

Više fotografija na našoj facebook stranici:

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 23. prosinca 2017

 

Treća i finalna večer ponudila je za kraj ove humanitarne manifestacije lijepo vrijeme, kao što su naše nogometašice ŽNK Široki Brijeg koje su zajedno sa ekipom “Tamburaši s kamena” upotpunili atmosferu među mnogobrojnim posjetiteljima

Kao što i sami već znate, svrha ove humanitarne akcije je zajedničkim snagama pomoći potrebitima u ovom blagdanskom vremenu. Jedinstveni projekt koji već sedmu godinu okuplja sve generacije Širokobriježana – od onih najmlađih do najstarijih, prirastao je srcu mnogima te su ova tri dana većini najdraža u godini, a cjelokupan prihod od zarade ide za oko 200 obitelji i pojedinaca iz Širokog Brijega, ali i drugih mjesta.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info