Home slajd Glavna VIDEO: To samo može Široki Brijeg – Oboren rekord u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi!

VIDEO: To samo može Široki Brijeg – Oboren rekord u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi!

0
VIDEO: To samo može Široki Brijeg – Oboren rekord u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi!

Humanost građana Širokog Brijega se po ko zna koji put dokazala. Ne samo u Širokom Brijegu nego i puno, puno dalje…

Naime, kao što već znate ovog četvrtaka, 4.siječnja 2018. godine u Širokom Brijegu održana je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u restoranu ”Kod Čolića”, koju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar.

 

Oko 150 osoba koje su pristupile akciji, njih 127 je uspješno darovalo ovu dragocjenu tekućinu. No ni to nije sve kada se još pri tome nadoda kako je ovo bio rekordni odaziv građana, kao i prikupljene 127 doza krvi kada su u pitanju organizirane akcije u ovome gradu.

Iako je akcija trebala trajati tri sata, zbog velikog odaziva Širokobriježana ona je trajala čak pet i pol sati, što nije bio nikakav teret za djelatnike Transfuzijskog centra SKB Mostar, kao ni brojne volontere širokobriješkog Crvenog križa. A nakon darivanja krvi svim darivateljima bio osiguran besplatan ručak u spomenutom restoranu.

Više fotografija možete pronaći na facebook stranici portala:

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 6. siječnja 2018

Krv je u ovoj akciji darovao i rekorder Širokoga Brijega Ivica Šaravanja kojemu je ovo bilo jubilarno 60. darivanje, a drugi iza njega je predsjednik Srećko Slišković s 58 darivanja dok je treći Mile Ćorić s 54 darivanja.

Sljedeća akcija na području Širokog Brijega održat će se u ožujku za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info