Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo VIDEO: Tko i što planira raditi na području “Duhanske stanice – Široki Brijeg”

VIDEO: Tko i što planira raditi na području “Duhanske stanice – Široki Brijeg”

0
VIDEO: Tko i što planira raditi na području “Duhanske stanice – Široki Brijeg”
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Na 11. sjednici Gradskog vijeća Široki Brijeg jednoglasno je usvojena Odluka o usvajanju Urbanističke osnove Detaljnog plana uređenja gradskog područja „Duhanska stanica Široki Brijeg“.

Odluku je obrazložio pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Borislav Zovko, koji je na početku kazao kako je Nositelj pripreme plana Služba za prostorno uređenje i zaštiti okoliša koja je uradila obvezujuće dokumente za početak izrade plana. Zbog složenosti ovog vrlo vrijednog prostora, Grad Široki Brijeg je 2016. godine sklopio ugovor s poduzećem „ECOPLAN“ Mostar o izradi ovog Plana. Sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za izradu dokumenata prostornog uređenja obveza je izrada plana putem dvije faze: i to izrada Urbanističke osnove i izrada Plana. Urađena je prva faza koja prikazuje postojeće stanje na temelju čega će se procijeniti mogućnosti izgradnje i uređenja prostorne cjeline.

Što je u planu izgradnje postojećeg kompleksa?

Tko će se trebati “seliti”, gdje i zašto?

Koja stabla će ostati, a koja će ići za potpalu?

Tržnica, škola, muzej……

Više o svemu tome poslušajte u prezentacijskom govoru Borislava Zovke, pomoćnika gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Širokog brijega:

SirokiBrijeg.info