ŠIROKI BRIJEG – Obzirom da je nedvojbeno utvrđeno da je Milenko Madunović sudjelovao u zataškavanju kriminala, ali i u njegovom činjenju, onda je posve jasno da kao takav ne može govoriti o provođenju zakona, utvrđivanju počinitelja i njihovom procesuiranju u slučaju Soldo iako mu to nalaže funkcija. Zbog njega i “njegovih” policija i MUP su u velikim problemima, ali i društvo kojem su dužni osigurati mir i zakonitost, piše portal ljubuski.net.

Ravnatelj policije je po saznanju da je djelo počinjeno dužan odmah zapovjediti istražne radnje, a nikako ostati indiferentan i sudjelovati i njegovom provođenju. U svojim izvještajima Nezavisni odbor za izbor i imenovanje ravnatelja policije ZHŽ je utvrdio nezakonite radnje Milenka Madunovića, koji se uz pomoć ministra MUP-a Zdravka Borasa i Vlade ZHŽ do danas othrvao pravu.

Madunović, kao i nekoliko drugih za to bi trebali biti smijenjeni!

Zato:

1. Što je nezakonito izabran za v.d. ravnatelja policije MUP-a ZHŽ. Znao je da je izabran nezakonito, ali nije reagirao, a morao je! (potvrđuje dokumentacija)
2. Znao je za kriminal u općini Ljubuški i u JKP Ljubuški, ali je sve zataškavao u suradnji s Tužiteljstvom ZHŽ (potvrđuje dokumentacija)
3. Znao je za namještanje kaznenih prijava za lažno prijavljivanje! (potvrđuje dokumentacija)
4. Znao je za dodjelu dozvola za nošenje oružja osobama iz kaznenih evidencija! (potvrđuje dokumentacija)
5. Znao je za krivotvorenje dokumentacije u MUP-u ZHŽ i ništa nije poduzimao! (potvrđuje dokumentacija)
6. Znao je za pravomoćnu presudu Miroslavu Galiću i kriminal oko njegovog povratka u policijsku službu, ali nije mrdnuo malim prstom! (potvrđuje dokumentacija)…..

Tu je još velika niska nezakonitih radnji zbog kojih je MUP ZHŽ pretvoren u leglo kriminala, a sažmimo to u nekoliko riječi: automobili, droga, prostitucija, šverc cigareta…. u čemu je načelnik općine Nevenko Barbarić bio svjedokom.

Intervju za Prvi TV

Mjesecima traje šutnja policije i MUP-a vezana za kriminal u ZHŽ. I Milenko Madunović se, nakon toliko vremena, javio na medij HDZ-a BiH, stranke, koja je institucije u ZHŽ dovela do pravne apsurdnosti.

Sve zaključke ostavljamo čitateljima i gledateljima i neka sami spoznaju mogu li Boras, Madunović i Pero Kožul riješiti slučaj Soldo. Osobito kada poslušate ovaj prilog i riječi stručnog, elokventnog i nadasve obrazovanog ravnatelja policije.

Ljubuski.net