Home Ostale rubrike Hrana & Piće VIDEO: Tisuće domaćih krušnih proizvoda i raznih specijaliteta na stolovima ispred II. OŠ Široki Brijeg

VIDEO: Tisuće domaćih krušnih proizvoda i raznih specijaliteta na stolovima ispred II. OŠ Široki Brijeg

0
VIDEO: Tisuće domaćih krušnih proizvoda i raznih specijaliteta na stolovima ispred II. OŠ Široki Brijeg
FOTO: Mili Marušić

Nakon blagoslova plodova koje nam je priroda dala kako bi od njih napravili proizvode koje svakodnevno jedemo, vrijeme je bilo da se svi počaste i uživaju u okusima kruha, raznih vrsta peciva, kolača i slastica…

Naime, učenici viših razreda Druge osnovne škole Široki Brijeg ove srijede su povodom Dana kruha za svoje kolege iz školskih klupa i učitelje na školskom igralištu pripremili pravu malu gozbu i uživanje u plodovima planete Zemlje i ljudskih ruku.

Na stolovima su se mogli pronaći brojni proizvodi od raznih vrsta žitarica kao na primjer sve vrste kruha pa do različitih peciva, neizostavni su bili i malo slađi proizvodi poput krafni, muffina, kolača, a tu je bilo i prave hercegovačke meze od domaćeg pršuta i sira.

Bilo je tu naravno i glazbe, recitacija i šokačkih ritmova. Bilo je svega što će pamtiti ovi osnovnoškolci, a najviše da su se svi dobro najeli i imali skraćene satove!

VIŠE FOTOGRAFIJA možete pronaći na našoj službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Kako su nam učenici kazali, većinu proizvoda su napravili zajedno sa svojim roditeljima, dok su neki sami izrađivali svoja peciva a roditelji i bake ih nadgledali. Većinu tih kućnih specijaliteta smo probali i samo možemo reći da Hercegovina sigurno neće ostati bez pravog domaćeg kruha i krušnih proizvoda jer su bili malo više slađi od onih koje su bili iz pekarne.

Sami učitelji nisu krili oduševljenje brojnim kreacijama i maštovitosti svojih učenika koji su bili više nego presretni. Pogotovo kada su vidjeli kako se međusobno časte s ostalim razredima, a na kraju održavanja manifestacije sve fino za sobom počistili što je doista pohvalno jer kultura je sastavni dio njihova obrazovanja s kojim mogu dalje krenuti.

Kako je sve to izgledalo, možete pogledati u kraćoj video reportaži:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Exit mobile version