VIDEO: Tisuće domaćih krušnih proizvoda i raznih specijaliteta na stolovima ispred II. OŠ Široki Brijeg

Nakon blagoslova plodova koje nam je priroda dala kako bi od njih napravili proizvode koje svakodnevno jedemo, vrijeme je bilo da se svi počaste i uživaju u okusima kruha, raznih vrsta peciva, kolača i slastica…

Naime, učenici viših razreda Druge osnovne škole Široki Brijeg ove srijede su povodom Dana kruha za svoje kolege iz školskih klupa i učitelje na školskom igralištu pripremili pravu malu gozbu i uživanje u plodovima planete Zemlje i ljudskih ruku.

Na stolovima su se mogli pronaći brojni proizvodi od raznih vrsta žitarica kao na primjer sve vrste kruha pa do različitih peciva, neizostavni su bili i malo slađi proizvodi poput krafni, muffina, kolača, a tu je bilo i prave hercegovačke meze od domaćeg pršuta i sira.

Bilo je tu naravno i glazbe, recitacija i šokačkih ritmova. Bilo je svega što će pamtiti ovi osnovnoškolci, a najviše da su se svi dobro najeli i imali skraćene satove!

VIŠE FOTOGRAFIJA možete pronaći na našoj službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Kako su nam učenici kazali, većinu proizvoda su napravili zajedno sa svojim roditeljima, dok su neki sami izrađivali svoja peciva a roditelji i bake ih nadgledali. Većinu tih kućnih specijaliteta smo probali i samo možemo reći da Hercegovina sigurno neće ostati bez pravog domaćeg kruha i krušnih proizvoda jer su bili malo više slađi od onih koje su bili iz pekarne.

Sami učitelji nisu krili oduševljenje brojnim kreacijama i maštovitosti svojih učenika koji su bili više nego presretni. Pogotovo kada su vidjeli kako se međusobno časte s ostalim razredima, a na kraju održavanja manifestacije sve fino za sobom počistili što je doista pohvalno jer kultura je sastavni dio njihova obrazovanja s kojim mogu dalje krenuti.

Kako je sve to izgledalo, možete pogledati u kraćoj video reportaži:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info