Grad Široki Brijeg i njegovi građani (koji su ovdje ostali) pamtit će 2019. godinu po “glazbenom kolovozu”, gdje će u samo 15 dana jednog mjeseca nastupiti ili su već nastupali trenutno najpoznatije i generacijski najjače živuće glazbene skupine s područja naše drage i susjedne europske Hrvatske.

Parni valjak, Prljavo kazalište, Miroslav Škoro i “šećer na kraju” Marko Perković Thompson, ekipa je koja će obilježiti mjesec kolovoz 2019. godine od 1.8 – 15.8. Grad na Lištici, kao što su svih ovih godina obilježili i upotpunili živote brojnih generacija.

Moram priznati kako je ovogodišnji WHF No. 17. nadmašio brojna očekivanja, i u pravom svijetlu prikazao svoje postojanje za koje vjerujemo kako će još i u narednim godinama prati trend uspješnog djelovanje, a prije svega zahvaljujući fenomenalnoj organizaciji koju predvodi Goran Bogdan, te broji volonteri i prijatelji koji nesebično svojim trudom uspijevaju odraditi ovakav zahtjevan projekt.

Ovogodišnju prvu večer WHF-a, 1.kolovoza 2019.g., otvorio je Parni Valjak uz svoje najpoznatije hitove koji su romantičnim tonom razgalili tisuće posjetitelja koji su se pokazali kao prava publika i zajedno odradili jedan od najljepših koncerata Parnog valjka koji će dugo ostati u sjećanju svima koji su na njemu nazočili. A što možete vidjeti u ponuđenom vide prilogu:

3.kolovoza 2019. g., dugo očekivano Prljavo kazalište nadmašilo je ovaj WHF u svakom pogledu od organizacije, publike, ambijenta. Jednostavno rečeno, Široki Brijeg će dugo pamtiti ovaj događaj o kojem će pričati generacije, a kako i ne bi kada vidite ovu atmosferu koja je trajala kroz cijeli nastup.

Osim ova dva velika nastupa ovih bendova, nije loše napomenuti kako se na ovogodišnji natječaj West Herzegowina Festa prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora, što je impresivno i za svaku pohvalu, kao i to da je svatko mogao za sebe mogao pronaći nešto zanimljivo.

10.kolovoza 2019. g., Miroslav Škoro održat će veliki koncert na igralištu Prve osnovne škole u Klancu. Tako da ne sumnjamo kako će i ovaj veliki hrvatski pjevač privući brojnu publiku iz svih krajeva u Široki Brijeg i otpjevati zajedno najveće hitove poput “Mate”, “Sude mi”, “Domovina”, “Vrijedili je”… i još mnoge druge, koji su obilježili našu povijest!

15.kolovoza 2019. g., “šećer na kraju” na Gospojinu i Dan Grada Širokog Brijega najavljen je glazbeni spektakl koji nije viđen na ovim podučjima, a tej spektakl trebao bi priuštiti koncert Marka Perkovića Thompsona na središnjem gradskom trgu, koji će zasigurno biti popraćen s preko nekoliko desetaka tisuća ljudi, mnogo više nego prije četiri godine kada je Gradska sportska dvorana na Pecari bila popunjena svaki pedalj.

Ovo sve što se u 15-ak dana događa u Širokom Brijegu, “zlatnim slovima” će biti upisano u njegovu povijest. jer često se postavlja pitanje – “Di si bio 90ih?”, a sad će mnogi pitati “Di si bio kolovoza 19-e“!

Nadamo se i vjerujemo, kako će i ostala velika dva koncerta proći u najboljem redu kao što je prošlo i na ovogodišnjem WHF-u, jer je ovo veliki izazov za sve nas i svi bi trebali sudjelovati u tome i biti pravi domaćini brojnim gostima koji će tih dana pohoditi u naš mali Grad.

Velika je odgovornost na sigurnosnim službama, velika je odgovornost na svima da sve prođe u najboljem redu. Zato, odradimo ovo do kraja na ponos naš i pokažimo kako nam je Grad Široki Brijeg na 1. mjestu!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info