FOTO: Mili Marušić

Koliko je jaka snaga kada srce ostavljaš na terenu za svoj klub, pokazuje i primjer košarkaša Širokog koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim, nego potaknuli mnoge na razmišljenje da možeš postati velik ako si počeo skromno i bez nekih pretjeranih želja.

Imali su samo plan ući među prvih 6, a sad su u velikom finalu i uz svoj dosadašnji trud gdje su godinama igrali pred sablasno praznom košarkaškom dvoranom, i gdje su im mnoge “glavešine” i pojedinci iz Širokog Brijega leđa okrenuli, koji ih sada gledaju širom ovorenih očiju kako su sportaši svojim srcem i borbenošću pobijedili taj ego pohlepe…

Ovo nije priča neke euforije, ovo je trenutna realna situacija koje smo svi svjedoci!

Dvorana je ponovno puna, igrači se bore kao svo vrijeme do sada, nije uvijek bajno, ali se trude, mladi “zdravi” navijači bodre svoj klub, gledatelji uživaju u sportskoj predstavi. Ponos Hercegovine i Širokog Brijega ponovno se vratio na Pecaru!

Vratili su se i ove nedjelja oko 22 sata sa četvrte finalne utakmice iz Sarajve u kojoj su također imali podršku od svojih vijernih navijača i gdje su odigrali fenomenalnu utakmicu protiv Sparsa te na taj način osigurali pred svojim sugrađanima na Pecari odlučujuću utakmicu za Prvaka BiH koja se igra u četvrtak 30.5.u 20 sati u bore za jubilarnu 10. titulu Prvaka.

Finalni turnir Lige mladih u organizaciji Košarkaškog saveza BiH odigran je isto danas u Sarajevu. Juniori predvođeni trenerom Damirom Vujanovićem osvojili su 2.mjesto, a kadeti sa trenerom Mirkom Lugonjom osvojili 3.mjesto, a što pokazuje koliko je budućnost ovog kluba blistava uz takve vrsne trenere i mlađe generacije koje dolaze.

Ti isti mladi košarkaši Širokog, bodrili su svoju ekipu sa tribine do važne pobjede nad Sparsom u Sarajevu. Stigli su prije njih u Široki Brijeg i zajedno sa brojnim navijačima dočekali svoje starije kolege.

Igrači Širokog odradili su i više od planiranog, ali srce je odlučilo kako nije to kraj. Ne sumnjamo u odličnu utakmicu u četvrtak, i kako god bilo, oni su ponos naš i svoj osvjetlili na daleko!

Dođite svi koji budete u mogućnosti taj dan, i pokažimo koliko smo im zahvali za sav njihov dosadašnji trud kao što su to napravili brojni građani Širokog Brijega ove nedjelja kada su ih dočekali pred klubom

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info