FOTO: MIli Marušić

Uvod u spektakl na košarkaškom terenu je započeo, kako je i završio!

Prekrasnom koreografijom i krcatom dvoranom na Pecari, započeo je treći susret u finalnoj seriji borbe za prvaka BiH između HKK Širokog i OKK Sparsa.

Prvu četvrtinu obije momčadi su oprezno krenule u utakmicu kao neku vrstu zagrijavanja bez puno koševa, kao da su predosjećali kako će do kraja biti neizvjesno pa se ispipavalo tko će prvi preuzeti inicijativu, jer je velik ulog na parketu za obije momčadi, tako prva četvrtina završava rezultatom 13:12.

U drugoj četvrtini domaćini svjesni zanosa sa tribine koji ih potiče na efikasnost na terenu ubrzavaju tempo, ali gosti ne žele olako sve pustiti prepuštaju se igri i počinju padati koševi sa obije strane, ali Široki osvaja četvrtinu 29:26, i na odmor odlazi sa prednosti od četiri koša rezultatom 42:38.

Nakon odmora momčadi svjesne uloga nastavljaju igrati tko će se odmaknuti prvi vodstvom i to dobro koristi Spars zahvaljujući greškama domaćina i radi minimalni preokret. Domaćini ne posustaju olako i ne dozvoljavaju im tako nešto da već gledamo gustu igru s puno pogrešaka, pokušaja ali minimalno vodstvo drže gosti i na posljednju četvrtinu odlaze rezultatom 21:19.

Sama završnica je bila dosta neizvjesna kao i cijela dosadašnja utakmica. Iako je Široki par sekundi prije kraja mogao minimalni rezultat za pobjedu imati samo da su imali koncetraciju, sjajna trica Kenana Bajramovića tri sekunde prije kraja utišava Pecaru i Sparsima na kraju donosi pobjedu 84:81 i tako poveli u finalnoj seriji sa 2:1.

Najefikasniji u redovima Širokog bio je Mateo Drežnjak sa 19, Filip Kraljević sa 17, Goran Filipović 12. poena.

U redovima Sparsa, Kenan Bajramović sa 21, Slobodan Jovanović sa 16, Ibrahim Durmo sa 14. poena.

Unatoč porazu Širokog, i sada već neugodnog gostovanja u Sarajevu u nedjelju, 26.svibnja, pokazali su da se trud isplatio i kako u narednoj sezoni možemo gledati odlične košarkaške predstave i bolju igru. Jer i ovo što su do sada pokazali kroz sezonu je više nego dobro. A što bi još bolje bilo da u Sarajevu pobjede Sparse, i petu odlučujuću utakmici dovedu na Pecaru, i nekada pobjedi najbolji a navijači će sigurno to znati pozdraviti, tko god bio!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info