Home Sport Nogomet VIDEO: Sloboda nemoćna nad naletom Širokog Brijega

VIDEO: Sloboda nemoćna nad naletom Širokog Brijega

0
VIDEO: Sloboda nemoćna nad naletom Širokog Brijega

Do pobjede nad Krupom prošla je godina dana od prethodne prvenstvene gostujuće pobjede, a onda u samo sedam dana Široki je upisao dvije! Nakon osvajanja punog plijena u gostima u Krupi na Vrbasu „Plavo-bijeli“ su odličnom igrom došli do punog plijena i u Tuzli. Konačnih 3:0 moglo je biti i još uvjerljivije da je Široki iskoristio kazneni udarac u 16. minuti, no zapravo nema razloga „tražiti dlaku u jajetu“ s obzirom na maksimalnih šest bodova s dva gostovanja uoči najvećeg derbija protiv Zrinjskog.

Široki se odmah autoritetom nametnuo na Tušnju stavljajući domaćinu do znanja da je kvalitetniji rival kojeg zanima samo pobjeda. I već u osmoj minuti nakon odličnog ubačaja Ćorluke s desne strane Menalo je pogodio pored uspavane obrane Tuzlaka za 0:1. Muminović je nakratko spasio domaće obranom kaznenog udarca, no Čabraja je u završnici prvog poluvremena napravio dar-mar u obrani Slobode i pogodio za 0:2.

Nastavak susreta donio je mirniji nogomet. Široki svjestan svoje snage i uvjerljivog vodstva, s druge strane Sloboda nemoćna da učini nešto više. U smiraj utakmice Baraban na asistenciju Kožula pogađa za 0:3 i stavlja „točku na i“ na veliku predstavu Širokobriježana na Tušnju. Više nego zaslužen trijumf „Plavo-bijelih“ i prava pozivnica za Zrinjski!

STRIJELCI: 0-1 Menalo (8), 0-2 Čabraja (42), 0-3 Baraban (87).

SLOBODA: Muminović, Todorović, Krpić, Ordagić, Zilkić (53. Smajić), Grahovac, Lazevski (71. Đordilović), Jahić, Ćulum (46. Ćulum), Hairilahović, Ignjatović. Trener: Petrović.

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, D.Ćorić (83. Jurić), Čabraja, Ćorluka, Menalo (77. Baraban), Lončar (80. Begonja), Bralić, Marković. Trener: Sablić.