Dali su im vozilo kako bi s njim poštu po Širokom Brijegu raznosili. Ubrzo se pokvarilo i počelo je ispuštati nepodnošljiv zvuka kada bi ga upalili, Knjižica vozila služila im je kao ručna kočnica. , Policija ih je tri puta zaustavila i upozorila kako s takvim vozilom ne smiju sudjelovati na prometnici jer nije ispravno, upozoravali su nadređene ali učinka nije bilo!

Učinka nije bilo sve do 30. siječnja 2020. kada je njih 11 izašlo pred poslovnicu HP Mostar u Širokom Brijegu i po drugi puta uz svoje kolege iz Mostara održali jednosatni štrajk upozorenja.

Pred objektivom portala SirokiBrijeg.info svi su stali zajedno i rekli kako više ovako ne može!

Odgovarali su na brojne naše upite, a i iznosili su ono što šira javnost nije imala prilike doznati “iz prve ruke”, brojni građani koji su znali radi čega prosvjeduju, i s kakvim poteškoćama se u svom radu susreću, dali su im podršku.

Jedan od problema u njihovu radu su i motorna vozila koja koriste kako bi došli do brojnih domaćinstava i dostavili poštu. Pred našom kamerom su upalili službeno vozilo i preko video priloga kojeg u nastavku prikazujemo, možete sami čuti kako to vozilo zvuči koje je nakon te reportaže “doprlo do ušiju” mnogih, i kao što možete u naslovnoj slici vidjeti odvezeno šlep službom na popravak.

Tužno je kada mi preko medija trebamo iznositi probleme koji su trebali biti riješeni već davno, a još je tužnije kada se za sigurnost svojih radnika koji im plaću donose ne brinu oni koji sjede u svojim kožnim foteljama i klimatiziranim uredima!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info