Home Vijesti Crna kronika VIDEO: Širokobriježanin Ivan Crnjac uhićen u akciji “Agrokor”

VIDEO: Širokobriježanin Ivan Crnjac uhićen u akciji “Agrokor”

0
VIDEO: Širokobriježanin Ivan Crnjac uhićen u akciji “Agrokor”
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ivan Crnjac je uhićen, potvrdio je njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Na upit novinara što se stavlja na teret bivšem članu Agrokorove uprave i izvršnom potpredsjedniku za financije, strategiju i tržišta kapitala rekao je:

– Sve ono što ste čuli iz medija, sve se temelji na revizorskom izvješću, nepravilnosti u knjiženjima, krivotverenim bilancama, na razdoblje unatrag nekoliko godina, rekao je odvjetnik.

– Premalo informacija imamo, da bi mogli o optužbama ozbiljno govoriti, dodao je.

Rekao je da je policija tijekom pretresa izuzela telefon i dva nekakva papira.

Prema riječima Pavasovića Viskovića, Crnjac zasad nema komentara na uhićenje.

– Vjerujem da će tijekom dana biti ispitan na državnom odvjetnišvu.

Nije htio govoriti o strategiji na današnjem saslušanju rekavši tek: ‘Vidjet ćemo’

“Svi medijski napisi da bi Ivan Crnjac mogao biti pokajnik ili suradnik tužiteljstva bili su spekulacije, jer dosad nitko od tijela kaznenog progona nije kontaktirao sa mojim branjenikom!. Izjavio je to za Jutarnji list Igor Cišper, odvjetnik Ivana Crnjca, člana Uprave Agrokora nakon što su policajci PNUSKOK-a završili pretragu njegova stana.

“Iz naloga kojim su došli policajci razvidno je da njega kao i sve članove uprave terete za neistinito prikazivanje financijskog stanja u tvrtci, ali očekujemo da ćemo više doznati tijekom dana na ispitivanju u državnom odvjetništvu gdje će moj branjenik dobiti i pouku o pravima”, rekao je Cišper. Najavio je da njegov branjenik najvjrojatnije neće iznositi obranu jer se radi o kompleksnoj dokumentaciji, te da će više znati kad im se predoči dokumentacija tužiteljstva i dokazi koji terete njegova branjenika.

https://www.youtube.com/watch?v=UEHBddiwzGw

Jutarnji list