VIDEO: Široki Brijeg aplauzom se zahvalio svima na “prvoj crti”, odao minutu šutnje i poslao poruku suosjećajnosti građanima Zagreba

Nakon što je ove nedjelje na Crkvi Uznesenje BDM nad Širokim Brijegom odzvonilo 20 sati, građani su izašli na svoje prozore i balkone, te minutom šutnje odali počast za sve stradale od virusa COVID – 19.

Nakon toga je uslijedio gromoglasan pljesak i potpora za liječnike, policajce, vatrogasce, humanitarce i vozače dostavljače diljem Bosne i Hercegovine i svijeta koji se u ovom trenutku svatko na svoj način zadaće bori u sprječavanja koronavirusa i da nam ovi trenuci što sigurnije ugodnije prođu.

U mislima svima je bio i Zagreb koji je u nedjelju ujutro pogodio snažan potres i kojemu je Širokog Brijega ovim potezom poslalo poruku potpore i suosjećajnosti svim građanima Grada Zagreba.

Dodajmo k tome kako je ove nedjelje nastupio i “policijski sat” od 18 do 5 sati u jutro, a što je mjera izvanrednog stanja.

Policajci će tu mjeru kako su kazali zasigurno provesti do kraja, a vaše je da svojom disciplinom, prijekorom i utjecajem to olakšate kako ne bi dolazilo do represija, već da se ovo gleda kao zaštita zdravlja sebe i svojih sugrađana.

Nadamo se kako neće doći do totalne zabrane izlazaka i napuštanja domova, a sve to ovisi o nama i onima koji rukovode borbom protiv koronavirusa COVID -19 koji je u dobroj mjeri zahvatio i naše područje. Zato pratite i slušajte sve upute kako se ponašati u ovim trenucima.

Svijet nije propao, on će nastaviti ići dalje. Ljudi nisu nestali, oni će nastaviti živjeti ali nadamo se kako ćemo kada sve ovo završi neke stvari bolje posložiti nego što su bile do sad.

Nemojte histerizirati, ni stvarati nepotrebne panike jer to ama baš ničemu ne vodi. Zabavljate se i dalje na neke druge načine, družite se sa svojim ukućanima, “fini su to ljudi”, a mnogima dobro dođe i malo odmora jer kada ovo završi puno će se radi, a do tada, dok ne završi, ovi naši sadašnji heroji “s prve crte” imati težak zadatak, a mi im samo malo trebamo pripomoći kako bi se brzo vratili u normalu.

Kao medij ćemo i dalje ukazivati na neke stvari, sviđalo se to nekome ili ne, ali ovaj pljesak nas i naših sugrađana je samo dio male geste što možemo napravi i tako da znaju da im dajemo podršku u njihovu radu!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info