VIDEO: Sastanak čelnika Civilne zaštite F BiH započeo u Širokom Brijegu

Ove srijede u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, započeo je sastanak direktora/ravnatelja Federalne i Uprava civilne zaštite županija.

Tema sastanka između ostalog je rasprava o mjerama za smanjenje rizika od požara na otvorenom prostoru u požarnoj sezoni u 2020. godini. Također razmatrat će se i Nacrt uredbe o uniformi, nazivima funkcija i funkcionalnim oznakama vatrogasaca u profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim postrojbama ovlaštenja zapovjednika tih jedinica, zaštitnoj i radnoj odjeći i opremi vatrogasaca. Na dnevnom redu su i informacije o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini kao i implementacija preporuka iz stručne procjene sustava civilne zaštite u Bosni i Hercegovini.

Prije početka sastanka medijima su se obratili Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite i domaćin ovog sastanka ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

Fahrudin Solak na početku je naglasio kako su ovo redovni sastanci Civilne zaštite, s obzirom na to kako je mnoštvo tema i izazova koji su ispred njih i njihove nadležnosti, pogotovo prije sezone velikih požara i izbijanje velikih voda, a tu je još i situacija s migrantima. Sastanci su ovi kako bi se razmijenila međusobna iskustva i ukazalo na probleme s kojima se susreću kako bi se pokušala ukloniti ili rješavati.

Drago Martinović je iskazao zadovoljstvo dolaska na ovaj sastanak koji će uvelike pomoći da premoste brojne probleme i izazove koji su pred njima. Kako je kazao da unatoč tome što je neke stvari teško predvidjeti, to ne znači da ne trebaju biti spremni kako bi pravovremeno i pravovaljano reagirali, a što se stalno već nekoliko godina radi na pripremama i preventivi.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info