FOTO: Mili Marušić

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća povodom Dana grada Širokog Brijega, koji se proslavlja 15. kolovoza, a koja je održana ove srijede 12. kolovoza 2020.g. u hotelu “Park” u izrazito toplom okruženju. Osim predsjednika svih predsjednika i našeg dragog predsjednika Dragana Čovića, uveličali su još neki gosti koji su svojom nazočnošću dali nadu u bolje sutra!

Mnogi građani Ljubuškog su ga se uspjeli riješiti, a ne na način koji su oni htjeli, nego na način koji je htjela njegova politička partija. Iako nije uspio prije pet godina ući u Sabor Republike Hrvatske gdje ga je nadaleko po broju glasova nadmašio general Željko Glasnović i vratio ga u klupu načelnika, a kasnije gradonačelnika Ljubuškog da “ode na popravni”!.

Nevenko Barbarić nije odustao ponovno se kandidirati za Sabor RH gdje je odlučio dočekati svoju penziju, ne radeći ništa kao ni mnogi prethodnici prije njega.

No, ni ovoga puta nije bio bolji od Glasnovića koji ga je opet “ponizio” po svim parametrima. Tako da je Barbarić osvojio 3.864, a Glasnović 5.958 glasova, ali to mu nije bilo dovoljno da ga ponovno “izbaci” jer je u sveukupnom zbroju svih kandidata HDZ-ovih, HDZ dobio 17.905 glasova, od ukupno 28.790 glasača koliko ih je bilo prijavljeno i tako HDZ sa sva tri zastupnička mjesta iz XI. izborne jedinice koliko ih je maksimalno moglo, ušli u Sabor Republike Hrvatske.

Tako da je bivši gradonačelnik Ljubuškog, a sada zastupnik u Hrvatskom saboru Nevenko Barbarić uveličao ovu svečanost u Širokom Brijegu, gdje je kao mnogi prethodnici prije njega koju su završili u Saboru RH pričao kako će oni kao nešto pomoći Hrvatima u BiH. Hvalio Andreja Plenkovića kao nasljednika Franje Tuđmana, spomenuo nedavna priznanja HVO-u ali ni riječi o Milanoviću vjerojatno iz straha što je ispred njega sjedio čovjek koji mu je omogućio odlazak u Sabor RH Dragan Čović.

Kazao je kako će se boriti za ravnopravnost Hrvata iz BiH sada na novoj funkciji, a znamo kako nije bio u stanju za svoje sugrađane iz Ljubuškog da u njemu ostanu i od svog poštenog rada žive, nego ih je raselio po svijetu. Tako da u vjerodostojnost njegove borbe ne sumnjamo, ali ćemo vjerovati da griješimo, jer smo ipak katolici i samo nas vjera da griješimo u “političare prevarante” na ovim područjima već 30-ak godina spašava!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info