Home Sport Nogomet VIDEO: S optimizmom u Ligu za prvaka BiH i velikog derbija protiv Sarajeva na Pecari

VIDEO: S optimizmom u Ligu za prvaka BiH i velikog derbija protiv Sarajeva na Pecari

0
VIDEO: S optimizmom u Ligu za prvaka BiH i velikog derbija protiv Sarajeva na Pecari

Uoči početka Lige za prvaka i sutrašnjeg velikog derbija protiv Sarajeva na Pecari (18 sati) u klupskom press centru održana je konferencija za medije na kojoj se novinarima obratio šef stručnog stožera Goran Sablić.

Unatoč neostvarenom bodovnom učinku protiv Radnika i Krupe u posljednja dva kola prvog djela natjecanja, „Plavo-bijeli“ s optimizmom ulaze u Ligu za prvaka BiH. Ambicije ostaju nepromijenjene. Prvotni je cilj završiti među prve tri momčadi u prvenstvu i izboriti novi plasman u Europu.

„Ligu za prvaka BiH otvaramo utakmicom protiv Sarajeva. Dolazi nam izravni konkurent za Europu ispred kojega imamo dva boda prednosti. Trenutačno nas zanima samo ta utakmica i tri boda iz iste“, istaknuo je šef stručnog stožera Goran Sablić pred okupljenim novinarima.

„Derbiji su utakmice u kojima ne treba dodatna motivacija. Tražim od momaka da podignu glave. Svjesni smo važnosti ove utakmice. Čeka nas 90 minuta utakmice koja će tražiti puno energije i koncentracije. Nadam se kako ćemo uz podršku navijača ostvariti pobjedu“, dodao je Sablić.

U kadru za sutrašnju utakmicu, uz ranije ozlijeđenog Dejana Čabraju, neće biti Luke Bilobrka, Luke Menala i Stipe Markovića, a upitni su i nastupi Marka Perkovića i Josipa Ćorluke.

No, kako je istaknuo trener Sablić, momčad Širokog Brijega ima određenu širinu kadra i igrače koji će znati kvalitetno zamijeniti ozlijeđene igrače.

„Iako ne tražimo nikakav alibi, moram reći kako su puno utjecaja imali i uvjeti u kojima smo odigrali posljednja dva kola. Osim što nismo ostvarili željeni rezultatski učinak, tereni na kojima smo igrali utjecali su i na ozljede naših igrača“, naglasio je Sablić.

Ulaznice po jedinstvenoj cijeni od 5 KM mogu se nabaviti u pretprodaji u klupskom fan shopu u subotu (danas) i nedjelju u razdoblju od 10 do 15 sati. Vrijedi istaknuti kako će fan shop od ponedjeljka krenuti sa svakodnevnim radom u razdoblju od 11 do 17 sati.

Osim mnogobrojnih domaćih gledatelja i navijača, na sutrašnjem derbiju na Pecari u 18 sati očekuje se i dolazak najavljenih 150 gostujućih navijača. Televizijski prijenos moći će se pratiti u izravnom programu na MOJA TV.

NK Široki Brijeg