U press salonu na 𝗣𝗲𝗰𝗮𝗿𝗶 održana je konferencija za medije NK Široki Brijeg na kojoj je šef stručnog stožera Toni Karačić govorio o bodovnom učinku momčadi u uvodnih šest kola 𝗺:𝘁𝗲𝗹 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝗷𝗲𝗿 𝗹𝗶𝗴𝗲 𝗕𝗶𝗛 i najavio nadolazeće mini pripreme u 𝗧𝘂𝗰̌𝗲𝗽𝗶𝗺𝗮.

-Zadovoljni smo ostvarenim učinkom, iako ostaje žal zbog neugodnog poraza u posljednjoj utakmici na gostovanju kod FK Sloboda Tuzla (𝟑:𝟎). No, moram reći kako sam ponosan na svoje igrače. U dosadašnjim utakmicama, a mnogi će to i potvrditi, igrali smo dosta sadržajan i kvalitetan nogomet, osvojili 𝟏𝟏 bodova i na bod smo od samoga vrha, istaknuo je trener 𝗧𝗼𝗻𝗶 𝗞𝗮𝗿𝗮𝗰̌𝗶𝗰́ i dodao kako bi bio nekorektan prema svojoj momčadi i kolegama u stručnom stožeru kada bi mislio i rekao drukčije.

-Priznajem i svoje taktičke greške u zadnjoj utakmici. Sigurno smo mogli i bolje i drukčije. Ipak, ne bi bio korektan kada bi sada kukao i izražavao nezadovoljstvo. Odradili smo kvalitetan ciklus, pokazali određenu kvalitetu i sigurno stekli potrebno samopouzdanje za više domete, dodao je 𝗞𝗮𝗿𝗮𝗰̌𝗶𝗰́.

Napominje kako utakmica na 𝗧𝘂𝘀̌𝗻𝗷𝘂, u kojoj je i pored poraza vidio pozitivne strane, poput stvaranja kontinuiranog pritiska i određenih prilika u situaciji kada je njegova momčad ostala s igračem manje, treba biti „dobra opomena iz koje se može puno naučiti“.

-𝗙𝗞 𝗦𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮 𝗧𝘂𝘇𝗹𝗮 nas je zasluženo pobijedila, nismo odgovorili na pravi način. Ipak, ako se poraz već morao dogoditi, neka se sada dogodio. Svojim igračima opraštam ovaj poraz koji nas sigurno neće poremetiti u našem naumu. Želimo biti konkurentniji nego prošle sezone. Pravi rezultat će sigurno doći. Posebno me raduje jer smo i nakon isključenja imali kontinuirani pritisak, stvarali određene prilike. Bitan mi je takav odgovor momčadi, naglašava 𝗞𝗮𝗿𝗮𝗰̌𝗶𝗰́.

Šef stručnog stožera 𝗡𝗞 Š̌𝗶𝗿𝗼𝗸𝗶 𝗕𝗿𝗶𝗷𝗲𝗴 uvjerenja je kako će ovo biti itekako neizvjesna sezona u 𝗺:𝘁𝗲𝗹 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝗷𝗲𝗿 𝗹𝗶𝗴𝗶 𝗕𝗶𝗛 u kojoj nikoga ne treba otpisivati.

-Ne mogu reći kako ovdje u igraju vrlo kvalitetni igrači i rade isto takvi treneri, ali imaju određeni legitimitet i iskustvo. Ova je liga vrlo zanimljiva i možda najneizvjesnija u ovom dijelu Europe i to joj daje određenu draž. Do kraja će se voditi borba za sve ključne pozicije, kako u vrhu, tako i na dnu. Nikoga ne treba otpisivati. Primjerice, iako nakon pet utakmica nemaju ni boda na svome kontu FK Olimpik Sarajevo ne treba otpisivati. Oni su s pravom u ovoj ligi i sigurno će biti bolji i konkurentniji, ustvrdio je 𝗞𝗮𝗿𝗮𝗰̌𝗶𝗰́.

Na upit novinara za komentar širokobrijškog trojca (𝗕𝗿𝗮𝗻𝗶𝗺𝗶𝗿 𝗖𝗶𝗽𝗲𝘁𝗶𝗰́ u „A“, 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗻 𝗭𝗹𝗼𝗺𝗶𝘀𝗹𝗶𝗰́ i 𝗠𝗮𝘁𝗲𝗼 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗰́ u „U-21“, nap. a.) u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, 𝗞𝗮𝗿𝗮𝗰̌𝗶𝗰́ je istaknuo kako ga „raduje uspjeh svakog igrača, jer je isti potvrda kvalitetnog rada svih u klubu, a posebice igrača koji su kao pojedinci nagrađeni za svoj rad.“

𝗧𝗼𝗻𝗶 𝗞𝗮𝗿𝗮𝗰̌𝗶𝗰́ je danas započeo s treninzima svoje momčadi za nadolazeće derbije protiv FK Željezničar i HŠK Zrinjski Mostar, a već ujutro će otputovati na četverodnevne pripreme u 𝗧𝘂č𝗲𝗽𝗲 gdje će u petak, 𝟒. 𝗿𝘂𝗷𝗻𝗮 u 𝟏𝟗:𝟎𝟎 𝘀𝗮𝘁𝗶 odigrati i pripremnu utakmicu s hrvatskim trećeligašem HRNK Zmaj Makarska.

Na koncu je šef stručnog stožera NK Široki Brijeg izrazio i nadu kako će tijekom ovih priprema ozlijeđeni igrači 𝗩𝗶𝗸𝘁𝗼𝗿 𝗔𝗻𝗴𝗲𝗹𝗼𝘃, 𝗙𝗶𝗹𝗶𝗽 𝗕𝗿𝗲𝗸𝗮𝗹𝗼 i 𝗦𝘁𝗷𝗲𝗽𝗮𝗻 𝗥𝗮𝗱𝗲𝗹𝗷𝗶𝗰́ zaliječiti svoje ozljede, a 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗜𝗸𝗶𝗰́ i 𝗕𝗲𝗿𝗻𝗮𝗿𝗱𝗼 𝗠𝗮𝘁𝗶𝗰́ dobiti potvrdu o uspješnoj registraciji, kako bi imao još kvalitetniji kadar u drugom ciklusu natjecateljskih utakmica.

NK Široki Brijeg