Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Vinka Topića održana je 37. sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg.

Na sjednici su bila nazočna 22 vijećnika, koji su većinom usvojili zapisnik s prethodne sjednice. Sjednica je zbog epidemije koronavirusa i epidemioloških mjera održana u kinu Borak.

Na dnevnom redu bila su izvješća o radu za školsku 2019./2020. godinu:

a)Gimnazije fra Dominika Mandića,

b)Srednje strukovne škole,

c)Prve osnovne škole Široki Brijeg,

d)Druge osnovne škole Široki Brijeg,

e)Osnovne škole Kočerin,

f)Osnovne škole Biograci,

g)Glazbene škole Široki Brijeg;

Gradskim vijećnicima i cijeloj javnosti izvješća su podnijeli ravnatelji navedenih škola.

Istaknuta je specifična situacija s prošlogodišnjim obrazovnim ciklusom koji je završio u online obliku zbog epidemije koronavirusa. Unatoč svim poteškoćama djeca i nastavno osoblje prilagodili su se situaciju koliko je to bilo moguće.

Ravnatelji su pobliže objasnili djelovanje svojih centralnih i područnih škola. Istaknuti su i mnogobrojni učenički uspjesi.

Posebno je istaknuta odlična suradnja škola, Gradske uprave i gradonačelnika Mire Kraljevića. Također je naglašeno kako uvjeti u školama nikad nisu bili bolji. Razlog tome je kontinuirano ulaganje u školske objekte. Investitor u većini projekata je bio Grad Široki Brijeg. Pohvalno je i reći kako su škole redovito aplicirali na sredstva koja su na raspolaganju s viših razina, ali i od strane međunarodnih institucija i fondacija.

Izvješća navedenih škola su usvojena, a u video prilogu možete pogledati obraćanje ravnatelja i njihove osvrte na aktivnosti i projekte.

Informacija o radu Podružnice za zapošljavanje Široki Brijeg primljena je na znanje.

Grad Široki Brijeg