VIDEO: Ravnatelji škola u Širokom Brijegu više nego prezadovoljni, da ne mogu biti zadovoljniji nego što jesu!

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Vinka Topića održana je 37. sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg.

Na sjednici su bila nazočna 22 vijećnika, koji su većinom usvojili zapisnik s prethodne sjednice. Sjednica je zbog epidemije koronavirusa i epidemioloških mjera održana u kinu Borak.

Na dnevnom redu bila su izvješća o radu za školsku 2019./2020. godinu:

a)Gimnazije fra Dominika Mandića,

b)Srednje strukovne škole,

c)Prve osnovne škole Široki Brijeg,

d)Druge osnovne škole Široki Brijeg,

e)Osnovne škole Kočerin,

f)Osnovne škole Biograci,

g)Glazbene škole Široki Brijeg;

Gradskim vijećnicima i cijeloj javnosti izvješća su podnijeli ravnatelji navedenih škola.

Istaknuta je specifična situacija s prošlogodišnjim obrazovnim ciklusom koji je završio u online obliku zbog epidemije koronavirusa. Unatoč svim poteškoćama djeca i nastavno osoblje prilagodili su se situaciju koliko je to bilo moguće.

Ravnatelji su pobliže objasnili djelovanje svojih centralnih i područnih škola. Istaknuti su i mnogobrojni učenički uspjesi.

Posebno je istaknuta odlična suradnja škola, Gradske uprave i gradonačelnika Mire Kraljevića. Također je naglašeno kako uvjeti u školama nikad nisu bili bolji. Razlog tome je kontinuirano ulaganje u školske objekte. Investitor u većini projekata je bio Grad Široki Brijeg. Pohvalno je i reći kako su škole redovito aplicirali na sredstva koja su na raspolaganju s viših razina, ali i od strane međunarodnih institucija i fondacija.

Izvješća navedenih škola su usvojena, a u video prilogu možete pogledati obraćanje ravnatelja i njihove osvrte na aktivnosti i projekte.

Informacija o radu Podružnice za zapošljavanje Široki Brijeg primljena je na znanje.

Grad Široki Brijeg