LJUBUŠKI – Kao što smo već najavili i što vam je poznato, u petak je, 6. svibnja u prepunoj gradskoj vijećnici Općine Ljubuški, održan izvanredni sastanak članova udruge “Zaboravljeni Branitelji” prije polaska na “vlak” koji vodi na sve postaje diljem BiH u četvrtak 19. svibnja i kada bi trebalo doći do najmasovnijih prosvjeda do sada, blokirajući puteve, granične prijeleze i državne institucije, doslovno rečeno “kompletna blokada BiH”!

Uz brojne članove spomenute udruge, na sastanku su nazočili i oni branitelji koji nisu članovi, kao i tri zapovjednika ljubuških vojnih postrojbi koje je pozvao tajnik udruge Frano Hrstić i gdje su nazočili Marko Raspudić, Ante Prskalo i Ivan Prlić, dok Ćane Primorac, koji je isto bio pozvan, iako je rekao doći, nije se pojavio.

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

U prvom video prilogu moći ćete vidjeti i čuti kako jedan od branitelja i zapovjednika objašnjava kako doći do registra branitelja i nudi pomoć oko objave imena osoba koje su bili članovi njegove postrojbe te prepreke s kojima će se susretati, jer dolaze nova pravila oko braniteljske populacije, isključivo za one koji su bili branitelji i HV-a!

Branitelj iz Čitluka iznosi svoja časno zarađena odličja i pohvalinice te sa suzama u očima govori kako mu one služe sada djeci “kao igračke” jer je izigran od svog zapovjednika, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i kako se sada nalazi u situaciji da je bio nigdje i kako je sada nitko i ništa, te pitao čiji je on branitelj?

Drugi dio video priloga prikazuje kako ratni zapovjednici ljubuških vojnih postrojbi Marko Raspudić, Ante Prskalo i Ivan Prlić podržavaju ovu udrugu u ostvarenju njihovih ciljeva, traže da ih se ne proziva kao da su svi zapovjednici isti, te da su spremni u bilo koje vrijeme predati popis osoba kojima su oni bili nadređeni ali ne negiraju to da su rađene prevare i lažiranja ratnih puteva od drugih više rangiranih činovnika.

Gdje su ostali zapovjednici i ti silni generali iz drugih općina – Posušja, Širokog Brijega, Gruda? Što se oni ne javljaju? Zašto su okrenuli leđa svojim suborcima da ni nakon tri godine njihove borbe otkrivanja istine i ostvarenja pošteno zasluženih prava ni da ih se sjete i upute podršku ili ponude pomoć! Koga štite i zbog čega, svi to jako dobro znaju da su mnogi od njih upetljani u taj kriminal, ali izdati svoje suborce kada su im najpotrebniji to je već žalosno i sramotno.

Podsjetimo još jednom kako je za četvrtak 19. svibnja 2016. godine najavljena totalna blokada BiH od strane branitelja pripadnika HVO-a i Armije BiH ako se ne ispune uvjeti koji su dati 25. travnja u Sarajevu, jer je dosta više manipulacije s braniteljskom populacijom.

I ovom prilikom pozivamo sve, kako su na ovom skupu pozvali i članovi Udruge “Zaboravljeni branitelji ŽZH” prave i istinske branitelje da stanu uz svoje suborce kao što su stali kada je bilo najpotrebnije i da se suprostave politici i raznim prevarantima koji ne samo branitelje nego i mlađe naraštaje raseljavaju i uništavaju svojim suludim potezima i huškačkim stavovima, jer ovo je zemlja svih nas u kojoj moramo skupa živjeti i za svaku prepreku naći zajednički odgovor.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info