FOTO: Mili Marušić

Svi smo bili presretni tog 12. kolovoza 2020.g. kada je njegova noga kročila na Trgu širokobrijeških žrtava. Moram priznati, od sviju nazočnih, ja sam bio najviše sretan što ga vidim ponovno tako elegantnog, nasmiješenog i punog elana da nastavi nas nastavi izvoditi i dalje prema nepoznatoj budućnosti iz ove “uvale” gdje nam svi nešto podmeću, a on preko 20 godina se bori kao pravi Lav, da nam ne bude gore!

Njegov opravak od koronavirusa je uistinu čudno, a što smo svjedočili svi koji smo taj dan bili u njegovoj blizini, Bogu hvala.

Ništa se promijenio nije, naprotiv, postao je samo odvažniji i pun vjere, što je i sam kazao kroz svoj “predizborni” govor tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća povodom Dana grada Širokog Brijega.

Nije puno pričao o tome kroz što je prolazio sve to vrijeme za vrijeme liječenja od COVID-19, zapravo nije pričao skoro ništa o tome što je dobro i nije situacija bila prigodna za to. Samo znamo po meteorološkoj stanici kako je u susjednoj Hrvatskoj, točnije na osmom po veličini otoku, otoku Mljetu tih dana bilo vruće kao i diljem Hercegovine!

Sada to više nije bitno, bitno je samo da se uspješno oporavio i ponovno vratio među svoj narod življi i zdraviji. Tako da prvo pojavljivanje u javnost nakon tog perioda izlječenja je bilo u Širokom Brijegu, na što smo svi ponosni, pa i oni koji nisu!

Poseban govor za ovu svečanu sjednicu nije bilo potrebe pripremati, samo je trebalo kazati kakva je situacija, i gdje akademik dr. Dragan Čović u budućnosti vidi Široki Brijeg. Njegov govor nam je dao nadu u bolje sutra sviju nas, kao i govor njegova prethodnog govornika, zastupnika u saboru RH Nevenka Barbarića, a kojeg ste već mogli upratiti na portalu SirokiBrijeg.info.

U nastavku donosimo kompletni govor koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info