Nakon 45 dana ne zna se gotovo ništa o slučaju. Osim da je sedamnaestogodišnji Mile Soldo otišao na rođendansku zabavu, a u gluho doba noći završio u bolnici s frakturom čeljusti, nosne sluznice, dislokacijom čeljusti, polomljenim zubima i teškim potresom mozga, donosi emisija Provjereno Nove TV.

Portal SirokiBrijeg.info dva zanimljiva dana je proveo s ekipom iz Provjerenog. Obavljeni su brojni razgovori i gdje je kazano puno zanimljivih detalja koji do sada javnosti nisu poznati, a koji će piti prikazani kroz samu emisiju.

milesoldo24112016

Po prvi puta pred kamere nakon ovog događaja, stao je Mile Soldo koji je iznio svoju stranu priče i sve ono čega se sjeća tog kobnog dana što se događalo na tom rođendanu. Osim Mile u ovoj priči će se “pojaviti”:

Ana i Sarafin Soldo – Roditelji nastradalog mladića

Marina Milić – Liječnica u Hitnoj pomoći Široki Brijeg

Miro Bošnjak – Ravnatelj Gimnazije “Fra Dominik Mandić” Široki Brijeg

Vlado Marušić – Udruga Zaboravljeni Branitelji

Igor Slišković – FB stranica ” Istina za Solde”
Martina Mlinarević Sopta – Pjesnikinja, kolumnistica i društveno angažirani aktivist

Mili Marušić – Medijski portal SirokiBrijeg.info

Cijelu priču koju je istražio Ivan Čorkalo možete pogledati u četvrtak, 24. studenog od 22.15 sati, u emisiji ”Provjereno” na Novoj TV, a dok u nastavku možete pogledati kraće detalje sa snimanja:

Napomenimo i to kako je za sutra (petak) najavljen Prosvjed u znak potpore obitelji Soldo, koji ujedno označava i borbu protiv svakog oblika nasilja, a koji će se održati na Trgu širokobriješkog žrtava u Širokom Brijegu u simboličnih pet do dvanaest – 11.55h. Te vas ovom priliko pozivama da u što većem broju dođete.

Mili MarušićSirokiBrijeg.info