Promocija zbirke pjesama “U Gradu Narcisa”, doslovno je u punom kinu “Borak” u Širokom Brijegu prošla bez političkih “Narcisoida” koji bi se naguzili u prve redove, a koje su napokon popounili oni koji znaju gdje su došli, a to su nastavnici iz Druge Osnovne škole Široki Brijeg, obitelj i prijatelji koji su odlučili poslušati jedno pravo i prvo književno štivo Renate Naletilić.

Čitatelji portala SirokiBrijeg.info imali su priliku neke od tih pjesama već ranije pročitati, a koje je Renata Naletilić preko našeg portala polako u javnost plasirala, te iste ćemo nastaviti i dalje prenositi, jer te napisane riječi imaju težinu koje mnoge bacaju u razmišljanje.

VIŠE FOTOGRAFIJA možete pronaći na službenoj Facebook stranici portala:

Knjiga ukazuje na uzročnika govora mržnje i narušenih međuljudskih odnosa. U ovoj problematici otrov je izgovorena ili prešućena riječ, a spoznaja o problemu jedini je lijek za ovu negativnu pojavnost koja je uvelike zahvatila grad, a naročito se negativno odražava na djecu i mlade. Autorica upućuje na izlaz iz začaranog kruga narcisoidnosti, ruši duboko ukorijenjene stereotipe i predrasude, dovodi u upit brojne svetinje ovoga kraja iza kojih se nerijetko krije nešto drugo. Knjiga je namijenjena odraslima, a posvećena djeci i mladima.

U programu predstavljanja sudjelovali se: Kristijan Kraljević, Jozo Marić, Vladimir Mikulić, autorica Renata Naletilić, nastavnice i učenici Druge Osnovne škole Široki Brijeg.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info