VIDEO: Predstavljena nova ekipa s glavnim trenerom Goranom Sablićem i pomoćnicima Mirkom Hrgovićem i Denisom Ćorićem

ŠIROKI BRIJEG – Nogometni klub Široki Brijeg službeno je predstavio novi stručni stožer na čelu s glavnim trenerom Goranom Sablićem i pomoćnicima Mirkom Hrgovićem i Denisom Ćorićem. Novi trener „Plavo-bijelih“ istaknuo je, između ostalog, kako trenutačno stanje na ljestvici nije realno, da Široki ima pobjednički mentalitet i kvalitetu te da se nada kako će se na proljeće ostvariti želje o plasmanu u Ligu za prvaka i povratku Širokog u sami vrh.

nkšb1812017 5

„Došao sam u Široki Brijeg, u jednu pravu nogometnu sredinu s tradicijom, koja voli nogomet i svoj klub. Poznajem dosta toga, pratim b-h ligu, gledao sam i neke utakmice jesenas, a puno će mi u tome sa svojim saznanjima i procjenama pomoći i moji pomoćnici Hrgović i Ćorić. Želja mi je, dakako, da polučimo uspjeh – uđemo u Ligu za prvaka, onda da ostvarimo što bolji plasman, a tu je još i Kup kao dobra prigoda za plasman u Europu“, kazao je Goran Sablić.

nkšb1812017 4

Da Široki Brijeg, unatoč trenutačnom bodovnom zaostatku, ima dobre izglede za plasman u Europu drži i sportski direktor Dalibor Šilić koji je napomenuo da je sa Sablićem dogovorena suradnja na 1,5 godinu te da je u stalnom kontaktu s mogućim pojačanjima, ne želeći pritom otkriti imena:

„Istina je da smo imali burnu jesensku polusezonu. Ipak, držim da, s obzirom na naš raspored i raspored naših izravnih konkurenata, vjerujem da imamo jako dobre izglede za plasman u Ligu 6. A, ako kojim slučajem ne uspijemo u tome, neće se klub raspasti, jer i Kup je dobra prigoda za Europu.“

nkšb1812017 3

Mirko Hrgović je kazao kako mu srce uvijek posebno zaigra u Širokom, a evo treći put (prije dva puta kao igrač) dolazi na Pecaru. „Dat ću sve od sebe, kao što sam to činio i kao igrač, za uspjeh Širokog“, dodao je Hrgović.

nkšb1812017 2

Denis Ćorić je, uz zahvalu vodstvu kluba, kazao kako mu je bila čast i veliko zadovoljstvo biti prvi trener Širokog, zaželjevši dobrodošlicu Hrgoviću i Sabliću, uz poruku kako vjeruje da će zajedno „ostvariti cilj o povratku Širokog Brijega u sam vrh b-h nogometa“.

nkšb1812017 6

Prvu provjeru „Plavo-bijeli“ će imati 21. siječnja protiv Čapljine, drugu protiv Croatije iz Zmijavaca četiri dana kasnije. Na Istria Winter kupu od 28. siječnja do 5. veljače odigrat će još tri utakmice, potom je jedan slobodan termin s još nepoznatim protivnikom, a „generalka“ je planirana protiv Viteza u gostima, ukoliko to vremenske prilike dopuste.

NK Široki Brijeg