ŠIROKI BRIJEG – Na samom početku programa jednodnevnog službenog posjeta Gradu Širokom Brijegu predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru primio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Gradonačelnik Kraljević je upoznao predsjednika Čavaru o infrastrukturnim projektima u Gradu Širokom Brijegu koji su u tijeku i koji se planiraju istaknuvši neophodnost pomoći viših razina vlasti. Kraljević se osvrnuo i na aktualne gospodarske prilike i ukazao na problem nezaposlenosti posebice mladih s visokom stručnom spremom. „Mi u lokalnoj samouprave ovdje gdje se odvija život očekujemo potporu viših razina vlasti. Svi bi bili zadovoljniji kada bi lokalna uprava bila zadovoljna“, rekao je gradonačelnik Kraljević.

čavarašb170516_2

“Razlog moje posjete je da se upoznam kako funkcionira Grad Široki Brijeg, te kako možemo unaprijediti suradnju FBiH s jedne strane i Grada Širokog Brijega s druge strane. Bio sam zastupnik u Parlamentu kada je Široki Brijeg dobio status grada, te me također interesira kakve ima li suštinskih promjena otkada je Široki Brijeg dobio status grada, jer ipak građani većinu svojih potreba ostavruju u lokalnoj samoupravai”, izjavio je predsjednik Čavara po završetku sastanka.

Sastanku su nazočili i Vinko Dumančić savjetnik predsjednika Čavare, Suzana Krišto i Irena Omazić iz Ureda predsjednika, te Vinko Topić predsjednik Gradskog vijeća ,Predrag Naletilić pomoćnik gradonačelnika za gospodarstvo, obnovu i razvitak i Predrag Kožul zastupnik u Parlamentu BiH.

U sklopu posjeta Širokom Brijegu predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara posjetio je Franjevački samostan, Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija-naša nada“ i tvrtku ‘Feal’, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info