FOTO: Mili Marušić

Unatoč nedostatku električne energije na jednom od glavnih kulturnih događaja godine u Širokom Brijegu u sklopu tradicionalne manifestacije “Dani Kočerina”, a koju organizira HKUD “Kočerin” i njihovoj snalažljivosti i želji da pokažu kako im to neće upropastiti večer za koju su se kroz cijelu godinu pripremali, gdje su im došli i brojni gosti sa svih područja BiH, ipak su pod zvjezdanim nebom i mjesečevom svjetlošću ili slikovito rečen “povratkom korijena” održali tradicionalnu Večer folklora pod nazivom “Kočerinom kolo igra, a pisma se ori”.

Nastupi su: HKUD Kočerin, HKUD Biloševica, HKUD Ganga Široki Brijeg, KUD Vila Velebita Jasenice, HKUD Blaćani, Ganga Rakitno, guslari Marko Čolak i Vlado Mikulić. Dok su u zabavnom dijelu programa nastupili pjevači amateri: Kristijan Penavić, Matea Bazina, Lucija Ivanković , Zvonimir Sesar i DJ Rajko.

FOTOGRAFIJE možete pronaći na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Kako god bilo, mislimo kako je na kraju ispalo ljepša i prirodnija, nego da se održala pod reflektorima pozornice jer ni naši stari nisu pjevali, plesali, gangali i veselili se prije pod svjetlom reflektorima, nego pod zvjezdanim nebom i obasjani mjesečevom svjetlošću što je dalo još veću čar ovom događaju.

Sva sreća nitko se nije polomio, ali zato je bila noć za pamćenje svima koji su bili nazočni, a u nastavku donosimo dio te atmosfere.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info