Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo VIDEO: Poštari Širokog Brijega “ustali” protiv korumpiranog sustava, sada je upozorenje, idući put generalni štrajk!

VIDEO: Poštari Širokog Brijega “ustali” protiv korumpiranog sustava, sada je upozorenje, idući put generalni štrajk!

0
VIDEO: Poštari Širokog Brijega “ustali” protiv korumpiranog sustava, sada je upozorenje, idući put generalni štrajk!
FOTO: Mili Marušić

Pisali smo već o tome, spominjali mobing nad djelatnicima, nedostatak radne snage od koje proizlazi i slaba organiziranost posla, male plaće…. samo su dio onoga što se dugo godina krije u pozadini HP-a Mostar i što je stiglo “na naplatu” jer su uvjeti rada s godinama postali sve nepodnošljivi.

HP Mostar poslovnica u Širokom Brijegu jedna je od očitih primjera zloupotrebljavanja djelatnika koji su odlučili zajedno sa svojim kolegama iz Mostara reći kako im je dosta da preko njihovih leđa pojedinci “okreću lovu” i da umišljaju kako su “bogom dani” i nedodirljivi, te da svoje radnike mogu iskorištavati do iznemoglosti.

Široki Brijeg ima 11 poštara, od toga jedno službeno vozilo na šest poštara koji duže to auto, dok ostalih pet poštara koriste svoja osobna vozila za dostavljati pošiljke, a što im je plaćeno s nekih 20-ak litara goriva na mjesečnoj razini. Posjeduju 4/5 motora marke Tomos, i što je najbolje niti su obučeni za vožnju motora a mnogi od njih su u godinama tako da motor nije za njih.

Kroz razgovor pred kamerama portala SirokiBrijeg.info, od samih poštara doznajemo mnoge probleme s kojima se susreću.

Nesigurna motorna vozila za sudjelovanje u prometu, odjeća i obuća neadekvatna, zloupotreba djelatnika kroz radni odnos, poteškoće s nedostatkom radne snage, brojne neoznačene ulice i problemi s kašnjenjem pošiljki, pa i razloga donošenja na krivu adresu, samo su dio onoga čime šira javnost nije upoznata.

Do dana današnjeg nije rasvijetljena, a izgleda niti pokrenuto rasvjetljavanje razbojstva nad poštarom u Širokom Brijegu. Nikoga od nadležnih izgleda nije briga za njihove djelatnike. Nije ih briga za sveukupnu sigurnost na radnom mjestu!

Prvi štrajk upozorenja i skretanja pozornosti na sve gore napisano, dogodio je 11. rujna 2019. godine, nakon nešto više od četiri mjeseca i drugi jer se skoro ništa nije promijenilo po tom pitanju. Doduše dobili su rukavice, dvije majice, dvoje hlače, dvije kape, prsluk i jaknu. Obuću svatko o svom trošku nabavlja. A što se ostaloga tiče, slikovito rečeno “pušing rođo”. Uostalom preporučujemo vam da i sami pogledate i poslušate kako bi bolje razumjeli situaciju u kojoj se naši poštari dugi niz godina nalaze.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info